Trump, furios pe Bors Johnson din cauza Huawei

Trump, furios pe Bors Johnson din cauza Huawei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele american Donald Trump a fost extrem de furios după o convorbire telefonică cu premierul britanic Boris Johnson referitoare la decizia Londrei de a permite implicarea producătorului chinez Huawei în implementarea tehnologiei 5G în Regatul Unit; dezvăluirea a fost publicată joi, 6 februarie 2020, de Financial Times, preluat de Reuters.

Ziarul susţine că discuţia între cei doi lideri a avut loc săptămâna trecută, iar potrivit unei persoane informate, Trump a fost "apoplectic" şi şi-a exprimat punctul de vedere "în termeni furioşi". Un alt martor a confirmat că schimbul de opinii a fost "foarte dificil".

Guvernul britanic a decis la sfârşitul lui ianuarie să accepte o participare limitată a gigantului chinez din domeniul telecomunicaţiilor la reţeaua 5G, apreciind că Huawei prezintă un risc, dar securitatea naţională nu este afectată. Washingtonul a făcut presiuni asupra Londrei pentru a exclude Huawei. Imediat după decizia britanicilor, secretarul de stat american Mike Pompeo declara, în timpul unei vizite în Regatul Unit, că există "un risc real" şi că firma este "o extensie a Partidului Comunist Chinez", având "obligaţia legală de a-i transmite informaţii". Reuters reaminteşte că SUA şi Regatul Unit fac schimb de informaţii secrete în cadrul grupului numit 'Five Eyes' (Cinci Ochi), din care mai fac parte Australia, Canada şi Noua Zeelandă.

Regatul Unit consideră că interzicerea participării Huawei ar fi întârziat implementarea 5G şi ar fi crescut costurile suportate de consumatori.

Citit 1743 ori Ultima modificare Vineri, 07 Februarie 2020 21:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.