Medicamentele contrafăcute, pericol public

Medicamentele contrafăcute, pericol public

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Valoarea totală a produselor farmaceutice contrafăcute comercializate la nivel mondial este estimată la 4,03 miliarde de euro, potrivit unui raport publicat luni de Oficiul European pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
"Din datele privind confiscările vamale analizate în studiu, în perioada 2014 - 2016, reiese că antibioticele contrafăcute, suplimentele farmaceutice şi calmantele au fost cele mai frecvente. Autorităţile vamale au confiscat însă şi alte medicamente, de exemplu, medicamente pentru cancer, medicamente antidiabetice, anestezice locale, medicamente pentru malarie, medicamente pentru tratamentul HIV şi medicamente pentru boli de inimă", se menţionează în raport.
Potrivit estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, una dintre sursele consultate pentru acest studiu, în Africa subsahariană, medicamentele neconforme şi contrafăcute pentru malarie pot duce la 116.000 de decese anual.

Citit 293 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 20:06

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro