ING suspendă plata dividendelor

ING suspendă plata dividendelor

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a anunţat luni că va urma indicaţiile Băncii Centrale Europene şi va suspenda plata dividendelor cel puţin până în data de 1 octombrie, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.
Vineri, Banca Centrală Europeană (BCE) le-a spus creditorilor din zona euro să omită plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni cel puţin până în octombrie şi să-şi folosească profiturile pentru a sprijini economia afectată de pandemie. "Pentru a spori capacitatea băncilor de a absorbi pierderile şi pentru a sprijini creditarea, ele nu ar trebui să plătească dividende pentru anii financiari 2019 şi 2020, cel puţin până la 1 octombrie. De asemenea, băncile ar trebui să se abţină de la răscumpărările de acţiuni menite să-i recompenseze pe acţionari", se arată în comunicatul BCE.
Propunerea privind dividendele pentru 2019 a fost eliminată de pe agenda viitoarei întâlniri a acţionarilor, iar banca estimează că nu se vor plăti dividende interimare pentru 2020. Orice anunţ suplimentar privind plăţile dividendelor va fi analizat după 1 octombrie, a precizat ING.
Decizia ING vine după ce şi grupul olandez Rabobank a anunţat că va amâna cu cel puţin şase luni planurile privind plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni.
"Deşi finanţarea şi capitalizarea este într-o situaţie bună, credem că este prudent să urmăm recomandările BCE, ceea ce ne va permite o mai mare flexibilitate pentru a ne sprijini clienţii şi societatea în această criză", a afirmat directorul general al ING, Ralph Hamers.

Citit 573 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2020 21:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.