Modelul de carantină din Moscova, extins în toată Rusia

Modelul de carantină din Moscova, extins în toată Rusia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Guvernul rus a propus luni extinderea la întreaga ţară a carantinei obligatorii aplicate de capitala Moscova, în efortul de a opri răspândirea coronavirusului, relatează EFE. "Cer guvernatorilor regiunilor Rusiei să ia notă de această măsură şi să studieze aplicarea ei în teritoriile lor", a declarat premierul Mihail Mişustin, într-o reuniune a cabinetului.

Potrivit premierului rus, măsurile adoptate de Moscova şi de autorităţile din regiunea Moscovei "sunt o continuare logică a politicii preşedintelui (Vladimir Putin) în lupta împotriva coronavirusului".

EFE aminteşte că Putin a anunţat săptămâna trecută o serie de măsuri pentru stoparea propagării COVID-19 în ţară, care includ "o săptămână de vacanţă plătită", însă autorităţile au insistat că oamenii trebuie să stea în case.

Autorităţile din Moscova au anunţat o carantină parţială începând de duminică şi le-au cerut rezidenţilor să stea acasă de luni, în contextul în care numărul cazurilor recenzate oficial în capitala Rusiei a trecut de 1.000. Pe de altă parte, o informare făcută duminică, de cabinetul de criză al primăriei capitalei ruse, a relevat că 85 la sută dintre bolnavii de COVID-19 diagnosticaţi în Moscova au mai puţin de 65 de ani. "Statisticile arată că boala se manifestă într-o formă gravă nu doar la moscoviţii de peste 65 de ani", informează cabinetul de criză, într-un comunicat postat pe pagina web a Departamentului Sănătăţii din Moscova.

Potrivit acestor date, din cele 1.014 cazuri diagnosticate în capitală, 46 la sută sunt pacienţi cu vârsta cuprinsă între 35 şi 64 de ani, 33,5 la sută au vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, 15 la sută sunt persoane peste 65 de ani şi 5,5 la sută sunt persoane sub 18 ani. "Aproape jumătate, 45 la sută, din bolnavii care suferă de o afectare severă a plămânilor sunt persoane cu vârste sub 60 de ani", se menţionează în comunicat, care subliniază că aproape 40 la sută dintre pacienţii conectaţi la aparate de respirat au sub 40 de ani.

Citit 1285 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2020 21:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.