Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Preşedintele principalei organizaţii ştiinţifice a Uniunii Europene, Mauro Ferrari, a demisionat din postul pe care abia îl preluase, în ianuarie, a anunţat miercuri Comisia Europeană, oficialul fiind nemulţumit de răspunsul blocului comunitar la pandemia de coronavirus, relatează Reuters. "Comisia regretă demisia profesorului Ferrari atât de devreme în mandatul său de preşedinte al ERC", a spus un purtător de cuvânt.

Ferrari a transmis o declaraţie cotidianului Financial Times, care a scris prima dată despre demisie. "Am fost extrem de dezamăgit de răspunsul european" la pandemie, a afirmat el. El a invocat rezistenţa instituţională şi luptele interne birocratice în structurile complexe ale UE, la propunerea sa pentru un amplu program ştiinţific de combatere a coronavirusului.

"Am ajuns la ERC ca susţinător fervent al UE. Criza COVID-19 mi-a schimbat complet opiniile, deşi continui să sprijin cu entuziasm idealurile colaborării internaţionale", a mai precizat el, citat de El Pais.

ERC a fost creat în 2007 pentru a finanţa oameni de ştiinţă europeni de top, iar în 2018 a avut un buget de 1,86 miliarde de euro. Instituţia oferă granturi pentru proiecte propuse de experţi, şi nu urmăreşte directive politice, conform paginii sale de internet.

Guvernele din UE şi instituţiile blocului comunitar sunt acuzate că au răspuns haotic la pandemie, nereuşind să reacţioneze suficient de repede sau să lucreze împreună, aminteşte Reuters.

Citit 381 ori Ultima modificare Joi, 09 Aprilie 2020 23:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.