Directorul OMS, ameninţat cu moartea

Directorul OMS, ameninţat cu moartea

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Directorul general de la Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a dezvăluit că în ultimele trei luni, perioadă în care entitatea pe care o conduce a fost implicată în lupta globală împotriva coronavirusului, a primit ameninţări cu moartea şi a fost ţinta unor atacuri de tot felul, inclusiv cu caracter rasist, informează EFE.

"De trei luni de zile primesc atacuri la persoană, unele rasiste, şi ca să fiu sincer sunt mândru de culoarea pielii mele. Am primit inclusiv ameninţări cu moartea, dar nu-mi pasă. De ce mi-ar păsa că sunt atacat, când oamenii mor, când se pierd vieţi în fiecare clipă?", a declarat şeful OMS.

Tedros, microbiolog şi fost ministru al sănătăţii şi de externe al Etiopiei, a afirmat că unul dintre atacurile iniţiale a pornit din Taiwan şi că executivul de la Taipei, în plină criză de coronavirus în Asia, nu s-a demarcat de aceste agresiuni la adresa persoanei sale. Relaţiile dintre OMS şi Taiwan erau tensionate încă dinaintea izbucnirii pandemiei şi s-au deteriorat şi mai mult pe parcursul acestor ultime trei luni, scrie AFP, care aminteşte că, în ultimii ani, la presiunile Beijingului, Taiwanul a fost exclus din OMS.

Citit 604 ori Ultima modificare Joi, 09 Aprilie 2020 23:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.