Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Vicepreşedintele Comisiei Europene Vera Jourova a denunţat "dependenţa morbidă" a Uniunii Europene (UE) faţă de China şi de India, în materie de produse medicale, scoasă la iveală de criza coronavirusului, transmite AFP. "Această criză a dezvăluit dependenţa noastră morbidă de China şi de India în materie de produse farmaceutice", a declarat Vera Jourova, în cursul unei dezbateri la televiziunea publică cehă. "Este ceva ce ne face vulnerabili şi trebuie să răspundem printr-o schimbare radicală", a mai spus comisarul ceh, responsabil cu valorile şi transparenţa. "Vom trece în revistă lanţurile (de aprovizionare), vom încerca să diversificăm şi, la modul ideal, să producem cât de mult este posibil în Europa", a subliniat ea. "Aceasta este o mare lecţie pe care am învăţat-o", a dat asigurări vicepreşedinta CE.

Potrivit Verei Jourova, executivul comunitar va elabora până la finalul lunii un plan strategic în materie, pe care îl va înainta Parlamentului European şi liderilor statelor membre ale Uniunii. "Acest plan va fi legat de noul buget al UE (pentru 2021-2027). Dacă nu ne vom pune rapid de acord asupra noului buget, vom avea mari probleme cu banii pentru relansare şi cu sursele de finanţare", a avertizat ea.

Cehia, la fel ca numeroase alte state din Uniunea Europeană, depinde de livrările de măşti de protecţie din China. Cehia a raportat duminică seara un total de 6.701 cazuri de contaminare, dintre care 186 s-au soldat cu decese.

Citit 645 ori Ultima modificare Luni, 20 Aprilie 2020 13:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.