Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Guvernul italian a ajuns la un acord cu privire la legalizarea situaţiei lucrătorilor străini, a anunţat miercuri ministrul Agriculturii al Italiei, Teresa Bellanova. Fostă membră a sindicatelor lucrătorilor agricoli, Bellanova a susţinut puternic această legalizare, limitată la lucrătorii din agricultură, menajere şi personalul de îngrijire, dar de care ar putea beneficia sute de mii de oameni.
Măsura a fost necesară pentru a acoperi lipsa acută de mână de lucru în agricultură cauzată de epidemia de coronavirus şi pentru a-i ajuta pe lucrătorii ilegali în faţa riscului de exploatare.
Italia se bazează pe lucrători sezonieri din România, Bulgaria şi din alte ţări ale Europei de Est pentru a putea culege fructele şi legumele din fermele sale, dar aceşti lucrători nu mai pot veni din cauza restricţiilor de călătorie. În consecinţă, Guvernul a propus ca soluţie legalizarea şederii în Italia pentru o parte din cei aproximativ 560.000 de migranţi aflaţi în această ţară fără acte în regulă şi care să poată lucra astfel cu contracte de muncă în agricultură şi în sectorul de îngrijiri.

Citit 410 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Mai 2020 20:26

1 comentariu

 • postat de Cetatean Joi, 14 Mai 2020 18:51 84.117.41.*** Link la comentariu
  0
  1

  Cert ar fi ca fiecare om sa ramana in tara sa.
  Nu este nicio rusine sa-ti stergi la fund propria mama
  sau propriul tata si chiar ai bucuria lui Dumnezeu
  rusine este sa stergi la fund un strain pt bani
  si incet, incet, tu sa devii sclava banilor
  adica sa te transformi din batanda intr-o consumabila.
  De fapt aceasta este mirajul acelui + 2230 ron
  Sa ne vindem corpul si odata cu el demnitatea!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.