Italia. Legalizare a situaţiei lucrătorilor străini

Italia. Legalizare a situaţiei lucrătorilor străini
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Guvernul italian a ajuns la un acord cu privire la legalizarea situaţiei lucrătorilor străini, a anunţat miercuri ministrul Agriculturii al Italiei, Teresa Bellanova. Fostă membră a sindicatelor lucrătorilor agricoli, Bellanova a susţinut puternic această legalizare, limitată la lucrătorii din agricultură, menajere şi personalul de îngrijire, dar de care ar putea beneficia sute de mii de oameni.

Măsura a fost necesară pentru a acoperi lipsa acută de mână de lucru în agricultură cauzată de epidemia de coronavirus şi pentru a-i ajuta pe lucrătorii ilegali în faţa riscului de exploatare.

Italia se bazează pe lucrători sezonieri din România, Bulgaria şi din alte ţări ale Europei de Est pentru a putea culege fructele şi legumele din fermele sale, dar aceşti lucrători nu mai pot veni din cauza restricţiilor de călătorie. În consecinţă, Guvernul a propus ca soluţie legalizarea şederii în Italia pentru o parte din cei aproximativ 560.000 de migranţi aflaţi în această ţară fără acte în regulă şi care să poată lucra astfel cu contracte de muncă în agricultură şi în sectorul de îngrijiri.

Citit 642 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Mai 2020 20:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.