Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Administraţia preşedintelui republican Donald Trump va anunţa marţi că a semnat un contract de 345 milioane de dolari, pe patru ani, cu o companie din Richmond, statul Virginia, pentru producerea de medicamente generice şi ingrediente farmaceutice necesare în tratarea COVID-19, dar care sunt fabricate acum în străinătate, majoritatea în India şi China, potrivit New York Times (NYT).
Autoritatea pentru cercetare avansată şi dezvoltare biomedicală, din cadrul Departamentului pentru Sănătate şi Servicii Sociale, a acordat un contract pe patru ani Phlow Corp., un producător de medicamente generice, care va conduce o echipă de entităţi private, din care fac parte Civica Rx, Ampac Fine Chemicals şi Medicines for All Institute, scrie cotidianul newyorkez.
"Acesta este un punct de cotitură istoric în eforturile Americii de a repatria producţia şi lanţurile de aprovizionare farmaceutice", a declarat consilierul economic al Casei Albe, Peter Navarro, într-un scurt interviu acordat NYT.
Secretarul american pentru sănătate şi servicii sociale, Alex Azar, a numit această iniţiativă "un pas semnificativ spre reconstruirea capacităţii interne de a ne proteja de ameninţările de sănătate".
Potrivit NYT, contractul poate fi extins la 812 milioane de dolari pe 10 ani, ceea ce îl face unul din cele mai importante din istoria Autorităţii.

Citit 459 ori Ultima modificare Marți, 19 Mai 2020 20:11

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro