Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Un bărbat înarmat cu un cuţit a înjunghiat miercuri în gât un poliţist, în cartierul Brooklyn din New York, iar doi colegi ai acestuia care s-au grăbit să-i vină în ajutor au fost răniţi, înainte de a-l împuşca pe atacator de mai multe ori, a comunicat poliţia, transmite Reuters. Toţi cei patru bărbaţi răniţi în incident au fost duşi la spitalul Kings County, unde poliţiştii sunt în stare stabilă, iar suspectul se află în stare critică, potrivit sursei citate.

Atacul din Brooklyn s-a produs pe fondul protestelor de amploare şi al câtorva violenţe la New York, în urma decesului afro-americanului George Floyd la Minneapolis.

Nu este clar deocamdată dacă atacul din Brooklyn a avut legătură cu protestele, însă şeful poliţiei din New York, Dermot Shea, a precizat că poliţiştii se aflau în acel moment la datorie pentru a opri jafurile.

Un bărbat s-a apropiat "ca din întâmplare" de unul dintre ei, a scos un cuţit şi l-a înjunghiat în partea din stânga a gâtului, a relatat Shea.

"Pare să fi fost un atac cu totul laş, mârşav, absurd, asupra unui poliţist fără apărare. Slavă Domnului că nu ne pregătim pentru o înmormântare", a comentat el.

Ceilalţi doi poliţişti au auzit împuşcături trase de la două străzi distanţă, au alergat şi au văzut că suspectul îi luase pistolul colegului lor rănit. În timpul luptei, cei doi au fost răniţi la mâini, a mai spus Dermot Shea, fără alte detalii.

Poliţia din Brooklyn a intervenit într-o mulţime de circa 1.000 de protestatari care sfidau, chiar dacă paşnic, restricţiile de deplasare şi a lovit cu bastoane demonstranţi şi jurnalişti, care fugeau să se adăpostească de ploaia torenţială.

Citit 293 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2020 01:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.