Twitter nu exclude suspendarea contului lui Trump

Twitter nu exclude suspendarea contului lui Trump

Dispute pe reţelele sociale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Un înalt responsabil al Twitter a declarat că nu a exclus ca reţeaua socială să suspende contul lui Donald Trump, dacă preşedintele american continuă să publice mesaje incendiare care încalcă regulile reţelei sociale, potrivit France Presse.

Cu 81,7 milioane de abonaţi, contul realDonaldTrump este unul dintre cele 10 cele mai urmărite pe Twitter. Însă liderul american este în conflict cu reţeaua de socializare, care a marcat două din tweeturile sale cu privire la votul prin corespondenţă cu menţiunea "verificaţi faptele".

Twitter a ''ascuns'' apoi un mesaj al preşedintelui american, pentru încălcarea regulilor reţelei sociale, pentru "apologia violenţei". "Când încep jafurile, încep şi focurile de armă", a scris Trump, într-un tweet postat în contextul confruntărilor între manifestanţi şi poliţişti, care au izbucnit în mai multe oraşe americane, după decesul la 25 mai al afro-americanului George Floyd, în vârstă de 46 de ani, asfixiat la Minneapolis de către un poliţist alb.

Directorul pentru strategia de politică publică a Twitter, Nick Pickles, a declarat joi, în timpul unei audieri în parlamentul Regatului Unit, că tweeturile lui Trump sunt examinate la fel ca altele venind din alte conturi verificate. "De fiecare dată când un tweet al unui utilizator este publicat şi ne este semnalat, îl examinăm conform regulilor noastre", a declarat Pickles, în cursul unei audieri virtuale în Comitetul parlamentar responsabil de sectorul digital. "Dacă un utilizator pe Twitter continuă să încalce regulile, atunci vom continua să avem discuţii pe toate căile care ni se oferă", a adăugat el.

Parlamentarii l-au întrebat în două rânduri pe Pickles dacă aceasta înseamnă că contul preşedintelui american poate fi suspendat, dacă el continuă să încalce regulile. "Fiecare cont de Twitter este supus regulilor Twitter", a răspuns el, de fiecare dată.

Snapchat, reţea socială foarte în vogă în rândul tinerilor, s-a alăturat Twitter, anunţând miercuri că nu va mai promova mesaje ale preşedintelui american, pentru a atenua ecoul enunţurilor care "incită la violenţă rasială".

În schimb, Facebook, prima reţea socială din lume, a decis să nu marcheze şi nici să cenzureze în vreun fel mesajele preşedintelui american, provocând nemulţumirea mai multor angajaţi ai platformei, care au participat la o grevă online.

Citit 371 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2020 20:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.