Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Coordonatorul guvernului german pentru relaţiile transatlantice, Peter Beyer, a afirmat într-o declaraţie făcută miercuri DPA că speră ca planul preşedintelui SUA, Donald Trump, de a retrage trupe americane din Germania să eşueze.
Planul, care vizează o reducere a contingentului de trupe americane din Germania de la aproape 35.000 la 25.000, "nu este în interesul securităţii Germaniei sau al NATO şi de asemenea nu are sens din punct de vedere geopolitic pentru SUA", a apreciat înaltul responsabil german. "Sunt mulţi oponenţi la Washington, nu doar printre democraţi, ci şi în rândul republicanilor şi la Pentagon. Este încă posibil ca acest plan să eşueze", a afirmat Beyer.
Trump a anunţat reducerea efectivelor americane din Germania după mai mulţi ani în care a criticat Berlinul pentru nerespectarea obiectivului de cheltuieli privind apărarea în cadrul NATO, de 2 la sută din Produsul Intern Brut (PIB). O parte din trupele americane care vor fi retrase din Germania urmează să fie relocate în Polonia, dar o cifră exactă nu a fost făcută publică.
Anunţul iniţial a surprins guvernul german. Beyer a spus că autorităţile germane au aflat despre aceasta din presă şi au aşteptat o săptămână pentru a primi mai multe informaţii, "ceea ce nu ar mai trebui să se întâmple în buna şi vitala prietenie dintre SUA şi Germania".
Cele două ţări sunt în prezent în discuţii cu privire la această problemă.

Citit 407 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Iulie 2020 17:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.