Stocuri europene de echipamente medicale

Stocuri europene de echipamente medicale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Danemarca, Grecia, Ungaria şi Suedia s-au alăturat marţi Germaniei şi României, devenind state-gazdă pentru rezerva de echipamente medicale rescEU. Cu sprijin financiar din partea Comisiei Europene, şase state membre ale UE constituie stocuri europene comune de echipamente medicale de protecţie pentru salvarea de vieţi şi alte echipamente vitale, stocuri ce pot fi distribuite în întreaga Europă în perioadele de urgenţe medicale, de exemplu atunci când sistemele naţionale de sănătate sunt copleşite de numărul pacienţilor infectaţi cu COVID-19, indică un comunicat al executivului comunitar.

"Odată cu apropierea iernii şi având în vedere multiplicarea cazurilor de COVID-19 în întreaga Europă, este esenţial să constituim stocuri de echipamente medicale critice. Prin creşterea numărului de state-gazdă, rescEU trece la o viteză superioară. Vom fi mult mai puternici în lupta împotriva pandemiei dacă lucrăm împreună", a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

Stocurile de medicamente de calitate superioară includ în prezent măşti de tip FFP2 şi FFP3, mănuşi şi halate de protecţie, precum şi ventilatoare pulmonare.

Capacitatea rescEU poate cuprinde diferite tipuri de echipamente medicale, cum ar fi măştile de protecţie sau ventilatoarele medicale folosite în unităţile de terapie intensivă şi este alimentată în mod constant. Rezerva este găzduită de câteva state membre care sunt responsabile cu achiziţionarea echipamentelor. Comisia Europeană finanţează 100 la sută din active, inclusiv depozitarea şi transportul.

Citit 556 ori Ultima modificare Marți, 22 Septembrie 2020 19:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.