Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost externat

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost externat

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, considerat unul dintre cei mai vocali critici ai Kremlinului din rândurile opoziţiei ruse, a fost externat din spitalul din Berlin, unde a fost tratat după ce i s-a făcut rău în timpul unui zbor intern în Siberia, luna trecută, iar apoi a fost transferat cu avionul la Berlin, în timp ce se afla încă în comă, relatează Reuters şi DPA. “Starea pacientului s-a îmbunătăţit suficient încât tratamentul medical de urgenţă să poată să înceteze”, a indicat clinica Charite, într-un comunicat difuzat miercuri. “Pe baza progresului şi a stării actuale a pacientului, medicii curanţi cred că recuperarea sa completă este posibilă. Cu toate acestea, este încă prematur să se evalueze efectele potenţiale pe termen lung ale otrăvirii sale grave”, se menţionează în comunicatul clinicii germane.
Berlinul a afirmat că teste efectuate în Germania, în Franţa şi în Suedia au stabilit că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din familia Noviciok, iar Occidentul a cerut explicaţii Rusiei.
Moscova susţine că încă nu a văzut probe ale vreunui delict în cazul îmbolnăvirii lui Navalnîi şi a refuzat să deschidă o anchetă până în prezent, declanşând doar o investigaţie preliminară. Kremlinul neagă orice implicare.
“Decizia de a face publice detaliile stării de sănătate ale domnului Navalnîi a fost luată după consultarea cu pacientul şi soţia sa”, a indicat clinica Charite.

Citit 305 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2020 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.