Sud-coreean împuşcat mortal la pescuit, în apele teritoriale nord-coreeene

Sud-coreean împuşcat mortal la pescuit, în apele teritoriale nord-coreeene
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Forţele nord-coreene au împuşcat mortal un sud-coreean ce lucra în pescuit şi a ajuns în apele teritoriale ale Phenianului, după ce a dispărut de la bordul vasului cu care naviga, a anunţat joi Ministerul Apărării din Seul, calificând acest act ca "scandalos", relatează France Presse.

Bărbatul de 47 de ani se afla la bordul unei nave care naviga în apropierea insulei Yeonpyeong, de la graniţa de vest, a precizat ministerul, într-un comunicat.

După analiza informaţiilor, armata sud-coreeană "a confirmat" că Nordul "a împuşcat un cetăţean sud-coreean găsit în apele teritoriale ale Coreii de Nord şi i-a incinerat corpul".

Nu este încă clar de ce acest funcţionar a ajuns în apă. Mass-media a relatat că încălţămintea sa a fost găsită la bordul navei de patrulare, sugerând că el ar fi vrut să dezerteze.

Comandantul forţelor americane în Coreea de Sud, Robert Abrams, a declarat că autorităţile nord-coreene au ordonat să fie împuşcaţi cei care încearcă să intre în ţară din China, pentru a preveni o epidemie de coronavirus. A fost creată o "zonă tampon" la graniţă, cu soldaţi ai forţelor speciale gata să tragă.

Citit 849 ori Ultima modificare Joi, 24 Septembrie 2020 16:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.