Aproape 4 milioane de americani au votat deja la prezidenţiale

Aproape 4 milioane de americani au votat deja la prezidenţiale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Americanii se grăbesc să îşi exprime opţiunea la alegerile prezidenţiale din noiembrie într-un ritm fără precedent, relevă datele privind votul anticipat, ceea ce indică o posibilă participare totală record pentru cursa dintre preşedintele republican Donald Trump şi candidatul democrat Joe Biden, relatează Reuters.

Cu patru săptămâni înainte de ziua alegerilor, care vor avea loc la 3 noiembrie, peste 3,8 milioane de americani au votat deja, depăşind cu mult numărul de circa 75.000 înregistrat în aceeaşi perioadă în 2016, conform Elections Project, o sursă de informare care compilează voturile anticipate în SUA.

Schimbarea a fost determinată de o extindere a votului anticipat şi prin corespondenţă în multe state, ca un mijloc sigur de exprimare a opţiunii electorale în timpul pandemiei de coronavirus şi a dorinţei de a decide viitorul politic al lui Trump, a declarat Michael McDonald, de la Universitatea din Florida, care administrează proiectul.

Acest număr mare de voturi anticipate l-a determinat pe McDonald să prevadă o prezenţă record de circa 150 de milioane de persoane, ceea ce ar reprezenta 65 la sută dintre votanţii eligibili, cea mai ridicată rată de după 1908.

Biden conduce în faţa lui Trump în sondajele de opinie naţionale, deşi sondaje realizate în state cruciale în competiţia dintre cei doi indică o cursă mai strânsă.

Trump a criticat în mod repetat votul prin corespondenţă, făcând acuzaţii nefondate că ar duce la fraudă. Experţii spun că frauda se întâmplă rar.

Citit 820 ori Ultima modificare Marți, 06 Octombrie 2020 18:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.