Donald Trump renumără voturile la nesfârşit, dar tot Joe Biden câştigă

Donald Trump renumără voturile la nesfârşit, dar tot Joe Biden câştigă

Alegerile prezidenţiale se mută în instanţă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Echipa de jurişti a preşedintelui american Donald Trump a cerut sâmbătă, 21 noiembrie 2020, încă o renumărare a voturilor în statul Georgia, transmite dpa. Tot sâmbătă, o serie de contestaţii depuse în Pennsylvania au fost respinse ca nefondate de un judecător federal.

Guvernatorul Georgiei, Brian Kemp, şi secretarul de stat Brad Raffensperger - ambii republicani, ca şi preşedintele - au certificat independent rezultatele după prima renumărare, încheiată joi. Demersul a confirmat victoria democratului Joe Biden, care a obţinut în acest stat cu peste 12.000 de voturi mai mult la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Deoarece diferenţa este mai mică de 0,5 la sută din numărul total de voturi, legea din Georgia îi permite candidatului învins să solicite o nouă numărătoare.

În paralel, un judecător federal a respins sâmbătă un proces intentat de echipa de campanie a preşedintelui Donald Trump, care a încercat să anuleze milioane de voturi prin corespondenţă în Pennsylvania, o lovitură importantă dată eforturilor preşedintelui Trump de a răsturna rezultatul obţinut în alegerile din 3 noiembrie.

Judecătorul districtual Matthew Brann din Williamsport, Pennsylvania, a descris cazul drept "argumente juridice forţate, nefondate şi acuzaţii speculative". Brann a adăugat că "nu are autoritatea de a elimina dreptul de vot chiar şi al unei singure persoane, cu atât mai puţin a milioane de cetăţeni". Judecătorul Matthew Brann a decis că echipa de campania a lui Trump nu a reuşit să demonstreze că au existat fraude ale voturilor pe scară largă la alegerile din 3 noiembrie, pe care republicanul Donald Trump le-a pierdut în faţa democratului Joe Biden.

Procesul, condus de avocatul personal al lui Trump, Rudy Giuliani, a încercat să oprească oficialii să certifice victoria lui Joe Biden în acest stat, argumentând că unele comitate au permis în mod greşit alegătorilor să remedieze erorile pe buletinele de vot.

"Le-am spus tuturor celor care vor asculta: aceste procese sunt nefondate", a declarat pe Twitter procurorul general al statului Pennsylvania Josh Shapiro după aflarea deciziei.

Acest proces este unul din zecile intentate de Trump şi aliaţii săi republicani în urma alegerilor. Totodată, ei urmăresc să invalideze sau să modifice rezultatele prin renumărarea buletinelor de vot şi presiuni directe asupra parlamentarilor în mai multe state.

Echipa de campanie a lui Donald Trump nu a furnizat dovezi pentru acuzaţiile de fraudă electorală coordonată pe scară largă.

Citit 466 ori Ultima modificare Luni, 23 Noiembrie 2020 01:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.