Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Planurile lui Elon Musk de a construi o uzină de asamblare a automobilelor electrice în apropiere de Berlin sunt complicate de şerpii care hibernează, transmite Reuters.
Un tribunal german a ordonat producătorului american de automobile electrice Tesla să suspende operaţiunile de tăiere de copaci pe terenul unde urmează să fie construită viitoarea uzină, după ce activiştii de mediu au susţinut că doborârea copacilor pune în pericol şerpii care hibernează în acea zonă. Această decizie este o inversare a unei aprobări anterioare care permitea Tesla să defrişeze 82,9 hectare de pădure din localitatea Gruenheide, unde urmează să fie construită uzina Tesla.
Obţinerea de către Tesla a autorizaţiilor necesare pentru a putea să îşi construiască uzina depinde de aprobarea de către autorităţile locale, care la rândul lor trebuie să se consulte cu organizaţiile de mediu şi comunitatea locală. ONG-urile de mediu NABU şi Gruene Liga şi-au exprimat îngrijorările că o specie de şarpe neveninos denumită şarpele de alun (Coronella austriaca) ar putea hiberna în zona unde ar urma să fie construită viitoarea uzină Tesla, iar operaţiunile de tăiere de copaci ar putea să afecteze hibernarea şerpilor.
În paralel, autorităţile locale analizează şi o altă solicitare formulată de NABU potrivit căruia o specie de şopârlă de câmp denumită Lacerta agilisar putea fi ameninţată şi ea de construirea uzinei Tesla.

Citit 562 ori Ultima modificare Marți, 08 Decembrie 2020 19:05

1 comentariu

 • postat de Iuliu Vineri, 18 Decembrie 2020 11:16 5.13.240.*** Link la comentariu
  0
  0

  Cum!? Nu...
  Dar se poate așa ceva? Păi nu ni se spuneau de către niște zevzeci că românii sunt proști, românii sunt răi?

  Se poate așa ceva...?L.O.L.

  Poate românii vor învăța ceva din asta și românii să nu se mai desconsidere, să nu mai spunem și să nu mai acceptăm să se spună despre noi românii că am fi noi cei mai corupți, cei mai urâți, cei mai răi...

  Ce, cumva credeți că nemții, americanii, francezii, englezii sau alte nații nu au hoții lor, corupții lor, golanii lor, hidoșii lor...?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.