Ungaria sprijină aderarea Republicii Moldova la UE

Ungaria sprijină aderarea Republicii Moldova la UE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ungaria sprijină în mod consecvent Parteneriatul Estic şi, în acest context, aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE), a declarat ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, aflat în vizită oficială la Chişinău, informează IPN.md.

Ungaria se află în zona estică a UE şi din acest motiv interesul Budapestei este acela ca în statele din Parteneriatul Estic sa existe pace şi bunăstare, pentru că tot ceea se întâmplă în vecinătatea estică a UE are consecinţe directe economice şi de securitate inclusiv asupra Ungariei.

"Bineînţeles că sprijinul se manifestă nu doar în vorbe, ci şi în fapte. Un expert al Ungariei va veni sa lucreze la Ministerul Finanţelor, iar altul la Ministerul Agriculturii din Republica Moldova. De asemenea, întreprinderile ungare din Republica Moldova îşi continua activitatea”, a subliniat ministrul ungar.

Szijjártó a mai declarat că Ungaria, la nivelul Comisiei Europene, a cerut să se facă viramentul ultimei tranşe din asistenţa macrofinanciară.

Citit 690 ori Ultima modificare Joi, 10 Decembrie 2020 18:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.