”Suvenir” pentru ruşi după asaltul asupra Capitoliului

”Suvenir” pentru ruşi după asaltul asupra Capitoliului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O femeie în vârstă de 22 de ani este suspectată că a intenţionat, fără succes, să vândă serviciilor ruse computerul liderei democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, furat în timpul asaltului asupra Capitoliului de la 6 ianuarie, transmite AFP.

Potrivit actului de inculpare, consultat de AFP, Riley June Williams, originară din Pennsylvania, s-a numărat printre cei care au luat cu asalt Capitoliul. Imagini difuzate de postul britanic ITV arată o tânără, a cărei mamă i-a confirmat pentru ITV identitatea, îndemnând mulţimea să se îndrepte spre etajul clădirii.

Un martor anonim, interogat de autorităţile americane, afirmă că a văzut alte înregistrări video în care Riley Williams lua un computer (sau un hard-disk) din biroul lui Nancy Pelosi. Potrivit acestui martor, fost partener al femeii, citat în actul de inculpare, tânăra intenţiona să trimită materialul unui contact în Rusia, pentru ca acesta să-l vândă serviciului rus de informaţii externe (SVR).

Se pare că operaţiunea a eşuat în final, din motive neprecizate, aşadar Riley Williams ar fi încă în posesia computerului sau l-ar fi distrus.

Pe numele tinerei, despre care mama sa a spus la ITV că a părăsit domiciliul familial, a fost emis un mandat de arestare. Solicitat de AFP, biroul procurorului federal din Washington a refuzat să dea mai multe detalii.

Aproape 70 de persoane au fost deja inculpate în urma evenimentelor de la 6 ianuarie, potrivit Departamentului Justiţiei.

Citit 565 ori Ultima modificare Marți, 19 Ianuarie 2021 16:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.