Primele documente semnate de noul preşedinte al SUA

Primele documente semnate de noul preşedinte al SUA
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Preşedintele ales al SUA Joe Biden s-a pregătit să semneze încă de miercuri, imediat după învestirea sa, o întreagă serie de ordine executive şi memorandumuri, prin care a anulat unele politici adoptate de preşedintele Donald Trump şi a luat primele sale măsuri pentru combaterea pandemiei de COVID-19 şi a schimbărilor climatice, relatează Reuters şi AFP.

Biden a ordonat între altele purtarea obligatorie a măştii în spaţiile federale şi crearea unei noi echipe de coordonare a răspunsului la pandemie la Casa Albă, a precizat Jen Psaki, viitoare directoarea de comunicare a preşedinţiei.

El a iniţiat de asemenea procesul de readucere a SUA în acordul de la Paris privind clima şi a emis un ordin vizând combaterea schimbărilor climatice, ce se referă între altele la anularea controversatului proiect de oleoduct Keystone XL dintre Canada şi Statele Unite.

Noul preşedinte a dorit să acţioneze imediat şi în privinţa politicilor din domeniul migraţiei, iar în acest sens a revocat starea de necesitate decretată de Trump, care a contribuit la finanţarea construirii unui zid la frontiera cu SUA, şi a anulat interdicţia de călătorie impusă unor ţări cu majoritate musulmană.

Deciziile lui Biden vizând "îndeplinirea promisiunilor făcute de preşedintele ales poporului american" vor continua şi în zilele şi săptămânile următoare şi vor avea în vedere între altele revocarea interzicerii serviciului militar pentru americanii transgender şi anularea restricţiilor impuse finanţării de programe în străinătate legate de avort, a menţionat Psaki.

Citit 793 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Ianuarie 2021 17:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.