Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Uniunea Europeană va obliga companiile farmaceutice să-şi respecte contractele pe care le-au semnat pentru aprovizionarea cu vaccinuri anti-COVID-19, a declarat duminică preşedintele Consiliului European, Charles Michel, transmite Reuters.
Pfizer Inc a anunţat săptămâna trecută că va întârzia livrările către Europa, pentru a face modificări în procesul menit să sporească capacitatea de producţie. Vineri, şi AstraZeneca a declarat că livrările iniţiale către regiune vor fi reduse, din cauza unor probleme de producţie.
"Intenţionăm să facem companiile farmaceutice să-şi respecte contractele pe care le-au semnat... folosind mijloace legale aflate la dispoziţia noastră", a declarat Michel, la postul de radio Europe 1.
Charles Michel nu a făcut referire la potenţiale sancţiuni, dar a spus că UE va insista pe transparenţă în ceea ce priveşte motivele întârzierilor. El a mai declarat că, după primele avertismente ale Pfizer cum că vor apărea întârzieri de câteva săptămâni, UE a reuşit să reducă aceste întârzieri prin adoptarea unei atitudini dure. "Am bătut cu pumnul în masă şi în cele din urmă întârzierile anunţate pentru câteva săptămâni s-au transformat într-o încetinire a aprovizionării", a spus el.

Citit 520 ori Ultima modificare Duminică, 24 Ianuarie 2021 14:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.