Croaţia negociază importul de vaccin Sputnik

Croaţia negociază importul de vaccin Sputnik
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Croaţia discută cu Moscova posibilitatea de a importa vaccinul rusesc anti-COVID-19 şi guvernul de la Zagreb a cerut agenţiei naţionale pentru medicamente să ia în considerare aprobarea acestui vaccin, fără a mai aştepta o decizie a Uniunii Europene, a declarat miercuri ministrul croat al sănătăţii, Vili Beros, transmit Reuters şi dpa.

Ţările UE au rămas în urma Statelor Unite şi a fostei membre a blocului Marea Britanie în ceea ce priveşte distribuirea vaccinurilor anti-COVID-19, ceea ce a generat presiuni asupra guvernelor, în vederea accelerării programului de vaccinare, notează Reuters.

Vecina Croaţiei, Ungaria, care a avut de-a lungul timpului mai multe diferende cu Bruxellesul, este deocamdată singura ţară din UE care a început să folosească vaccinurile rusesc şi chinezesc, fără să mai aştepte aprobarea acestora de către agenţia Uniunii Europene de reglementare pentru medicamente EMA.

Ministrul croat al sănătăţii a afirmat, într-un interviu acordat postului public de radio, că a discutat despre achiziţionarea vaccinului rus Sputnik V cu ambasadorul Rusiei în Croaţia. Rusia intenţionează să solicite aprobarea acestui vaccin de către EMA, dar Croaţia nu va aştepta neapărat până atunci, a spus Beros.

Ministrul nu a menţionat ce cantitate din vaccinul rusesc ar vrea să comande Croaţia, dar conform portalului de ştiri jutarnji.hr ar putea fi vorba de cel puţin un milion de doze, care ar permite vaccinarea completă a 500.000 de persoane în acest stat balcanic cu 4 milioane de locuitori.

Citit 501 ori Ultima modificare Joi, 18 Februarie 2021 00:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.