Solidaritatea UE, pusă la încercare de vaccinurile ruseşti şi chinezeşti

Solidaritatea UE, pusă la încercare de vaccinurile ruseşti şi chinezeşti
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Solidaritatea Uniunii Europene (UE) va avea de suferit dacă ţări din blocul comunitar vor alege vaccinuri anti-COVID-19 chinezeşti sau ruseşti care nu au fost încă aprobate pe teritoriul UE, a declarat vineri, 5 martie 2021, ministrul francez pentru afaceri europene Clement Beaune, informează Reuters.

"Dacă ele continuă să aleagă vaccinul chinezesc şi/sau rusesc, cred că va fi destul de grav", a declarat Beaune la postul de radio RTL. "Aceasta va pune probleme în ceea ce priveşte solidaritatea noastră şi de asemenea va comporta un risc pentru sănătate, pentru că vaccinul rusesc nu este autorizat în Europa. O cerere pentru autorizarea lui a fost înaintată, însă el încă nu a fost aprobat în Europa şi deocamdată nu a fost făcută nicio cerere în ceea ce priveşte vaccinul chinezesc", a adăugat Beaune.

Vaccinul rusesc Sputnik V a fost deja aprobat sau este în curs de evaluare pentru a fi aprobat în trei dintre statele din estul UE - Ungaria, Slovacia şi Republica Cehă - în condiţiile în care unele întârzieri pun în pericol programele de vaccinare în UE.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a început să analizeze serul rusesc pentru a fi aprobat.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a discutat de asemenea cu liderul chinez Xi Jinping în legătură cu achiziţionarea de doze de vaccin chinezesc împotriva COVID-19, chiar dacă ministrul polonez al Sănătăţii Adam Niedzielski a declarat miercuri că nu recomandă deocamdată acest vaccin din cauza datelor insuficiente.

Comisia Europeană a anunţat joi că la ora actuală nu sunt discuţii în curs cu privire la achiziţionarea vaccinului rusesc Sputnik V.

Citit 562 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Martie 2021 03:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.