Extremism fără frontiere

Extremism fără frontiere
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Extremişti de dreapta şi rasişti americani au discutat cu activişti străini care împărtăşesc aceleaşi opinii şi au călătorit peste hotare pentru a se întâlni cu ei, a declarat directorul Biroul Federal de Investigaţii american (FBI), Christopher Wray, într-o audiere în Congresul SUA.

În faţa membrilor comitetului de informaţii al Camerei Reprezentanţilor, Wray a afirmat că FBI i-a considerat pe militanţii de extremă dreapta din SUA drept extremiştii interni cu cele mai ample legături internaţionale şi că aceştia au stabilit relaţii pe social media în afara ţării.

Şeful FBI a menţionat că unii extremişti de dreapta americani s-au deplasat în Europa pentru a se întâlni şi posibil a se antrena cu activişti europeni.

Afirmaţiile lui Christopher Wray sunt concordante cu concluziile unui raport intern al comunităţii de informaţii din SUA. Potrivit Reuters, raportul respectiv indică faptul că americani au călătorit în Ucraina pentru a lupta alături de forţele pro-ruse împotriva guvernului ales al ţării.

Citit 500 ori Ultima modificare Vineri, 16 Aprilie 2021 18:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.