Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Înfrângere electorală a premierului Indiei, pe fondul tragediei naționale cauzate de criza Covid-19. Bilanțul total a ajuns la aproape 20 de milioane de cazuri.

Premierul Indiei, Narendra Modi, a înregistrat o înfrângere electorală semnificativă, după ce partidul său a pierdut alegerile regionale într-unul din statele-cheie, Bengalul de Vest, scrutinul având loc pe fondul noului val de cazuri Covid-19 care a lovit țara în ultimele săptămâni, făcând ravagii din cauza lipsei de paturi în spitale și a crizei de oxigen, relatează Hotnews. Formațiunea premierului, BJP (Partidul Bharatiya Janata), a pierdut scrutinul, în ciuda unei campanii intense care nu a ținut cont de niciun fel de restricții sanitare. Victoria a fost adjudecată de una dintre cele mai puternice voci critice la adresa premierului și singura femeie care conduce un stat indian, Mamata Banerjee, ea obținând astfel al treilea mandat de premier regional, scrie BBC.
Modi a fost acuzat că este mai interesat de câștigarea alegerilor decât de gestionarea pandemiei de coronavirus. De altfel, India declara a începutul anului că a învins virusul și a permis manifestații publice și participarea la mari festivaluri religioase, ceea ce a avut ca efect un al treilea val de cazuri, cu efecte dramatice: crematoriile nu au mai făcut față, morții fiind incinerați în masă, în timp ce familiile celor grav bolnavi se rugau pentru un loc în spital și erau lăsate să se descurce singure pentru procurarea de oxigen.
Alegerile au fost ținute în ciuda crizei sanitare și în statele Assam, Tamil Nadu și Kerala sau în regiunea Puducherry. Partidul premierului a reușit să se mențină la putere în statul nord-estic Assam, însă a înregistrat un eșec în celelalte regiuni.
De 10 zile consecutive, bilanțul zilnic de noi cazuri Covid-19 se ridică la 300.000. Luni au fost raportate 368.147 de cazuri noi și 3.417 decese, bilanțul total al numărului de îmbolnăviri ajungând astfel la aproape 20 de milioane (19,93 de milioane), în timp ce bilanțul total al deceselor este de 218.959. Duminică, India a anunțat un record de decese, 3.689, în timp ce spitalele continuă să se confrunte cu lipsa paturilor și a oxigenului esențial pentru pacienții în stare gravă, oamenii ajungând să ceară ajutor disperat pe rețelele sociale. Acestea sunt însă datele oficiale anunțate de Ministerul Sănătății. Experții insistă că bilanțul real ar fi de cinci ori mai mare decât cel anunțat de autorități, într-o țară de 1,35 de miliarde de locuitori, transmite Reuters. Mitingurile electorale și votarea ar fi dus și ele la creșterea numărului de cazuri, pe lângă festivalurile religioase.
Autoritățile au permis tuturor persoanelor să se imunizeze, indiferent de categoria din care fac parte, însă nu sunt suficiente doze de vaccin.

Citit 226 ori Ultima modificare Luni, 03 Mai 2021 20:28

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro