Prințul consort al Danemarcei nu a apucat să ajungă rege

Prințul consort al Danemarcei nu a apucat să ajungă rege
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Henrik al Danemarcei, un aristocrat îndrăgostit de viticultură şi de poezie, a murit marţi seară, la vârsta de 83 de ani, fără a-și vedea împlinită dorința de a purta coroana regală, după căsătoria cu moştenitoarea tronului danez, Margrethe, relatează AFP.

Născut Henri Marie Jean André de Laborde de Monpezat, Henrik a murit la ora 23:18, avându-i alături pe soţia sa şi pe cei doi fii, a anunţat miercuri palatul regal.

Henrik a fost readus în ţară la sfârşitul lui ianuarie, în timp ce se afla în vacanţă în Egipt, şi spitalizat la Rigshospitalet pentru o infecţie pulmonară, iar apoi a fost transferat la castelul Fredensborg, pentru "a-şi trăi ultimele sale momente", potrivit unui comunicat dat publicităţii marţi.

În septembrie, casa regală a anunţat că Henrik suferă de "demenţă", care se manifestă frecvent sub forma Alzheimer. Diagnosticul exact nu a fost dezvăluit.

De la 1 ianuarie 2016, Henrik s-a retras din viaţa publică, fiind eliberat de obligaţiile oficiale pe care le onora în funcţie de starea sa de spirit: uneori părea să se plictisească "regeşte", dar se bosumfla ca un copil dacă nu era invitat la un anumit eveniment.

Citit 766 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Mai 2021 20:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.