Mii de migranți ajung în Germania prin Belarus

Mii de migranți ajung în Germania prin Belarus
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Peste 4.300 de migranţi ilegali au intrat în Germania începând din august, prin intermediul unei rute care leagă Belarusul de Polonia, a anunţat miercuri poliţia federală germană, transmite DPA. Majoritatea acestor migranţi au provenit din Irak, Siria, Yemen şi Iran.

În perioada ianuarie - iulie, au fost înregistrate în total 26 de persoane care au folosit ruta respectivă. În august, numărul a crescut la 474, iar în septembrie la 1.914.

Landul Brandenburg, care înconjoară Berlinul, adăposteşte în prezent 2.600 de persoane în centrele de primire a solicitanţilor de azil, a declarat Olaf Jansen, directorul autorităţii din oraşul Eisenhüttenstadt (situat lângă frontiera cu Polonia) însărcinate cu problema refugiaţilor. ''Situaţia nu este drastică, dar este dificilă - măsurile de carantină pentru a limita răspândirea coronavirusului reprezintă o provocare majoră'', a adăugat el.

Blocul comunitar l-a acuzat pe preşedintele Aleksandr Lukaşenko de orchestrarea unei creşteri masive a sosirilor de migranţi, pentru a pune presiune pe Uniunea Europeană.

Citit 111 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Octombrie 2021 20:25

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro