În pregătire, raport privind simptomele "long COVID"

În pregătire, raport privind simptomele "long COVID"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În cursul acestui an, Comisia Europeană va publica un raport privind efectele de tip "long COVID", a anunțat comisarul pentru Sănătate, Stella Kyriakides, în cursul consultărilor pe care le-a avut cu europarlamentarii din cadrul Comisiei Speciale destinate gestionării pandemiei de COVID-19.
Un corp de experți în domeniul sănătății analizează datele medicale asociate simptomelor de "long COVID" asociate persoanelor care au fost infectate cu coronavirus. În genere, simptomele "long COVID" se referă la semnele și simptomele care durează mai mult de patru săptămâni de la contractarea COVID-19. Gama de simptome raportate este foarte diversă, de la tuse, febră, pierderea gustului și mirosului până la simptome cardiovasculare sau neurologice.
În baza concluziilor pe care medicii le vor trage în urma procesului de analizare a efectelor pe termen lung ale COVID-19, instituțiile europene vor lua noi măsuri de protejare a pacienților, a arătat comisarul pentru Sănătate, Stella Kyriakides.

Citit 275 ori Ultima modificare Joi, 12 Mai 2022 17:18

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro