Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

UPDATE, duminică, 4 iunie, ora 13,00 | Premierul britanic Theresa May a anunțat duminică, 4 iunie, în urma ședinței Comitetului de urgență COBRA al Guvernului, că luni, 5 iunie, se va relua campania electorală, iar joi, 8 iunie, vor avea loc alegerile generale pe care le-a convocat, a relatat presa internațională, potrivit stirileprotv.ro.

Premierul a condamnat dur atacurile teroriste de la Londra și Manchester și a subliniat că sunt necesare măsuri mai dure, întrucât ”terorismul generează terorism”, iar atacatorii se copiază unii pe alții. A venit vremea să se spună că ”este destul” în privința luptei împotriva terorismului, a declarat Theresa May. ”Nu putem si nu trebuie să nu pretindem că lucrurile pot continua ca acum”, a spus ea.

Premierul britanic a făcut aceste declarații la o zi după ce șapte civili au fost uciși în zona London Bridge, al treilea atac sângeros comis în Marea Britanie începând din martie încoace. May a spus că aceste atacuri nu au legătură între ele, însă toate au la bază ”o singură ideologie a răului”, potrivit căreia valorile Occidentului sunt incompatibile cu islamul.

Premierul britanic a dezvăluit, totodată, că autoritățile britanice au dejucat cinci comploturi credibile începând din martie și până în prezent.

(VLG)


UPDATE, duminică, 4 iunie | Într-un mesaj postat duminică dimineață, 4 iunie, pe Twitter, președintele României condamnă atacurile teroriste produse la Londra. „Condamn cu fermitate atacul terorist care a avut loc la Londra. Compasiune din toată inima pentru toţi cei afectaţi de tragicele incidente din Marea Britanie”, a scris Klaus Iohannis.

O reuniune COBRA are loc duminică la Londra, prezidată de premierul britanic Theresa May.

(VLG)


Teroriştii au lovit încă o dată capitala Marii Britanii, la nici trei luni de la atentatul de la Westminster Bridge. Sâmbătă seara, 3 iunie, două atacuri au avut loc pe London Bridge şi la Borough Market. În doar opt minute, o zonă cunoscută pentru relaxare şi distracţie a devenit un câmp al morţii.

Cel puțin șapte oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 48 au ajuns la spital cu răni sau traume după momentele cumplite prin care au trecut. Trei terorişti au fost împuşcaţi mortal, iar forţele de ordine au recunoscut că este vorba despre atentate de tip terorist.

De precizat că Londra este sub alertă teroristă de două luni, după atacul de pe Podul Westminster. Nivelul este 4 din 5 şi e de aşteptat ca după discuţiile de duminică din celula de criză acesta să fie sporit.

Ambasada României la Londra a cerut deja autorităţilor britanice informaţii despre victime, pentru a afla dacă sunt şi români.

Citit 2847 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2017 14:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.