Britanicii ”trebuie să plătească” pentru BREXIT

Britanicii ”trebuie să plătească” pentru BREXIT
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Marea Britanie trebuie să se angajeze că va plăti ceea ce datorează Uniunii Europene, pentru ca negocierile privind viitoarea relaţie post-Brexit cu blocul comunitar să poată începe, a declarat, ieri, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, citat de Agerpres.

"Britanicii descoperă, pe zi ce trece, noi probleme. Acesta este motivul pentru care acest proces va dura mai mult decât s-a crezut iniţial. Nu putem găsi deocamdată un compromis real în ce priveşte angajamentele financiare restante ale Marii Britanii. Câtă vreme nu putem face acest lucru, nu vom putea să spunem la Consiliul European din octombrie că acum putem trece în etapa a doua a negocierilor. Ei trebuie să plătească. Nu sunt într-o dispoziţie răzbunătoare. Nu îi urăsc pe britanici", a declarat Juncker, într-un discurs ţinut la Universitatea din Luxemburg.

Bruxelles-ul consideră prioritare trei capitole de negociere - "factura" Brexit-ului, drepturile cetăţenilor UE în Marea Britanie şi situaţia frontierei dintre Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord - şi condiţionează orice discuţii privind viitoarele relaţii cu Londra de o înţelegere prealabilă privind aceste trei domenii.

Citit 1813 ori Ultima modificare Vineri, 13 Octombrie 2017 17:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.