De ce trebuie să ții cont la alegerea unui laptop de gaming

De ce trebuie să ții cont la alegerea unui laptop de gaming
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Tot mai multă lume pasionată de gaming face trecerea de la sisteme desktop la laptopuri, pe măsură ce acestea din urmă devin tot mai performante. Portabilitatea este unul dintre motivele pentru care cei mai mulți gameri aleg variantele laptop în detrimentul clasicelor sisteme desktop PC.

Dacă și tu te gândești să faci acest pas, ar trebui să știi câteva lucruri înainte de a lua decizia. Primul este că, în ciuda faptului că au devenit oarecum mai accesibile în ultimul timp, laptopurile pentru gaming sunt în continuare sensibil mai scumpe decât restul laptopurilor, așa că trebuie să-ți cântărești bine decizia. Dar, cu puțină atenție la câteva lucruri esențiale, poți fi sigur că iei hotărârea corectă.

Design-ul este foarte important atunci când vine vorba de un laptop de gaming. Greutatea lor, deși un avantaj net în fața greoaielor și staticelor desktop-uri, este una mai mare decât a celorlalte laptopuri. Grosimea, de asemenea. Dacă vei transporta laptopul cu tine, va trebui să alegi o variantă cât mai portabilă, iar asta nu e un lucru simplu mereu. Există, însă, variante. Seria OMEN de la HP sau ROG Zephyrus de la ASUS (care se laudă chiar cu cel mai subțire laptop de gaming din lume) sunt câteva variante demne de luat în calcul.

Memoria RAM și hard disk-ul sunt alte componente foarte importante ale unui laptop de gaming. Cel mai bine, dacă vrei să-l folosești timp îndelungat, este să te orientezi spre cele mai noi standarde: memoria DDR4 și hard disk-uri SSD. Nu îți va folosi la nimic să ai cele mai tari procesoare pe laptopurile de gaming, dacă hard disk-urile sunt solicitate la maxim, pentru că vei experimenta limitări și așa numitul ”bottleneck”, mai ales în timpii de încărcare ai jocurilor.

Procesorul, împreună cu placa video, sunt poate cele mai importante când vine vorba de laptopuri de gaming. Cele mai populare branduri de procesoare pentru astfel de laptopuri sunt AMD și Intel. Ambele cu avantaje și dezavantaje. AMD-urile se supraîncălzesc destul de repede, iar INTEL sunt ceva mai scumpe. Până la urmă, totul depinde de preferințele tale personale, chiar și când vine vorba de procesoare. Încearcă, însă, la fel ca la RAM și hard disk, să alegi variantele mai noi: un Core i7 de la Intel, de a șasea sau a șaptea generație, sau un FX de la AMD.

Laptopuri gaming cu procesoare AMD

Laptopuri gaming cu procesoare Intel

Placa video este, la fel ca la procesoare, un domeniu împărțit între cele două branduri uriașe: AMD și Intel. Pentru detalii grafice de excepție, vei avea nevoie de o placă video de calitate, așa că Radeon (AMD) sau nVIDIA (Intel) sunt cele mai potrivite pentru tine.

În fine, pentru a nu o mai lungi, trebuie să știi că bateria nu este punctul forte al laptopurilor de gaming. Dacă vrei totuși o autonomie bună, caută bateriile cu durata de minimum 3 ore pe joc intensiv.

Citit 2900 ori Ultima modificare Joi, 12 Iulie 2018 13:31