Președintele ALDE Galați, Cristian Dima: România este azi o țară cu perspective economice pozitive sub guvernarea din care face parte ALDE

Președintele ALDE Galați, Cristian Dima: România este azi o țară cu perspective economice pozitive sub guvernarea din care face parte ALDE
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Încrederea pe care ne-au acordat-o românii, alături de puterea partidelor din interiorul coaliției de guvernare, au permis formarea unei largi majorități care să asigure stabilitate și o calmare a apelor în politică. Încă din momentul preluării guvernării de către coaliția majoritară, ALDE și-a asumat rolul de busolă a guvernării, adică de a promova acele măsuri liberale care pot asigura dezvoltarea economică a României și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

În momentul preluării guvernării, unul din principalele obiective a fost acela de a transfera creșterea economică în buzunarul oamenilor. Ce ne-am propus a fost să îi răsplătim pe români pentru munca depusă cu venituri pe măsură, iar pe tineri să îi determinăm să nu mai plece din țară. Am început să facem aceste lucruri, iar rezultatele obținute până în acest moment reprezintă o dovadă fără echivoc.

Trebuie să ne uităm pe cifre și să nu mai ascultăm propaganda dusă de partidele de opoziție și de comentatorii care apără diverse interese de grup. De la 1 iulie punctul de pensie a crescut de la 1000 la 1100. De asemenea, pensia minimă garantată a ajuns la 640 de lei. Sunt măsuri prin care respectăm programul de guvernare pe care l-am asumat în fața românilor și pentru care am primit votul Parlamentului. Vom continua să creștem pensiile, pe măsură ce asigurăm continuarea creșterii economice.

Rezultatele guvernării de până acum sunt îmbucurătoare, sunt unele pozitive, pe care și românii le resimt în mod pozitiv.

Tendințele pozitive din economia românească, din timpul guvernării din perioada 2014 – 2015 din care ALDE a făcut parte, stopate sau încetinite în timpul guvernării tehnocrate în 2016, au fost reluate în guvernarea pe care o susținem începând din 2017.

Veniturile la bugetul de stat au fost în primele 6 luni cu 12% mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce permite implementarea măsurilor pe care le-am asumat prin programul de guvernare.

Această evoluție economică pozitivă a făcut ca investițiile publice să fie de 9,1 miliarde de lei în primul semestru din 2018, ceea ce reprezintă o îmbunătățire simțitoare față de semestrul I 2017 când investițiile erau de 6 miliarde de lei.

De asemenea, investițiile străine directe ne arată că din fericire investitorii nu se lasă influențați de știrile false și alarmiste lansate de criticii guvernului. Investițiile străine directe au crescut cu 65,7%, într-un interval de trei ani, în primul semestru al acestui an ele majorându-se cu 15,6%, până la 2,2 mld. euro.

Actuala guvernare a fost acuzată că nu atrage suficiente fonduri europene. Să ne uităm din nou la cifre și vom vedea că România are o creștere de 19,7% față de anul trecut, dar o diferență considerabilă față de primul trimestru din 2016, atunci când abia era atins pragul de 7%.

România este azi o țară cu o creștere economică spectaculoasă, cu un nivel redus al șomajului, cu o creștere substanțială a veniturilor reale ale populației. Ținta guvernului, așa cum a anunțat și premierul, este de a fi redus șomajul până în 2020 sub 3%. De îndeplinirea acestui aspect ține foarte mult implementarea programului de guvernare.

Am promis românilor o guvernare diferită, o guvernare mai apropiată de interesele reale ale cetățenilor. Prin aceste măsuri facem încă un pas spre normalitate, spre venituri decente pentru români. Vom continua să luăm măsurile necesare pentru ca România să aibă o creștere economică mai mare, pentru ca toate rezultatele pozitive în plan macroeconomic să fie simțite în traiul de zi cu zi al românilor.

(P)

Citit 2078 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iulie 2018 17:10