UNIVERSITATEA ”DANUBIUS” ESTE PREZENTĂ LA GENEVA, LA CEL MAI MARE EVENIMENT DEDICAT INTERNAȚIONALIZĂRII EDUCAȚIEI SUPERIOARE: CONFERINȚA EAIE 2018

UNIVERSITATEA ”DANUBIUS” ESTE PREZENTĂ LA GENEVA, LA CEL MAI MARE EVENIMENT DEDICAT INTERNAȚIONALIZĂRII EDUCAȚIEI SUPERIOARE: CONFERINȚA EAIE 2018
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Eveniment de amploare globală dedicat internaționalizării educației superioare, cea de a 30-a ediție a Conferinței Asociației Europene pentru Educație Internațională (EAIE 2018), se desfășoară, în perioada 11- 14 septembrie, la Geneva, reunind zeci de reprezentanți ai celor mai puternice universități din lume.

La Expoziția EAIE 2018, participă universități din întreaga lume, agenții guvernamentale, furnizori de servicii din sectorul privat precum și alte organizații, dezvoltând parteneriate educaționale internaționale și împărtășind experiențe de bune practici înregistrate la diferite paliere ale educației superioare din zeci de state.

Învățământul superior românesc este promovat la Expoziția EAIE 2018, 30 de universități de renume internațional fiind prezente la pavilionul ”Study in Romania”, proiect organizat sub egida Consiliului Național al Rectorilor din România (CNR), cu sprijinul Ministerului Educației Naționale în vederea susținerii internaționalizării educației superioare din România.

Sunt prezenți la Conferința EAIE 2018 și oficiali din cadrul Ministerului Educației Naționale, Agenției Naționale ERASMUS, Misiunii permanente a României la ONU, UEFISCDI și, desigur, ai Ambasadei României în Elveția.

Un asemenea eveniment nu putea fi omis din agenda Universității internaționale ”Danubius”: ” Prezența Universității ”Danubius” la Geneva, la Conferința Asociației Europene pentru Educație Superioară, la pavilionul ”Study in Romania”, în contextul unei participări impresionante a universităților din întreaga lume cu oferte educațonale adaptate provocărilor pieței muncii globale prin programe de studii capabile să pregătească absolvenți de calitate, reconfirmă importanța abordării flexibile și inovatoare în domeniul colaborărilor internaționale dintre universități. Pe frontul internaționalizării metodelor de predare/învățare/evaluare provocarea rămâne deschisă pentru educația superioară din România. În ultimii ani, am stabilit sute de parteneriate cu Universități străine și am creat unele cursuri de studiu doar în limba engleză, atractivitatea în Universitatea ”Danubius” pentru studenții străini fiind din ce în ce mai evidentă, având în vedere numărul mare de studenți străini, ERASMUS și nu numai, din întreaga lume, care optează pentru a urma cursurile facultăților noastre.” a declarat Rectorul Universității ”Danubius”, Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ, prezent la Conferința Asociației Europene pentru Educație Internațională – EAIE 2018.

Din delegația Universității ”Danubius” prezentă la Conferința EAIE 2018 face parte și domnul Conf. univ. dr. Emanuel Ștefan MARINESCU, Prorector Relații Internaționale.

Partener media al EAIE 2018 este Agenția Națională de presă AGERPRES care, alături de SRJ Mediasind si Universitatea ”Danubius” din Galați, derulează proiectul ReStart, proiect de succes dedicat jurnalismului de calitate prin implicarea studenților în practica profesiei de jurnalist. ReStart va fi relansat la Universitatea ”Danubius” odată cu începerea anului universitar, pe data de 1 octombrie.

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

(P)

Citit 2306 ori Ultima modificare Luni, 17 Septembrie 2018 14:48