”Cornul abundenţei” din Piaţa Centrală. Astăzi, începe Târgul de Toamnă

”Cornul abundenţei” din Piaţa Centrală. Astăzi, începe Târgul de Toamnă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Cum ediția a XVII-a a binecunoscutului Târg de Toamnă începe astăzi, 28 septembrie, gălățenii sunt așteptați în număr cât mai mare pentru a vizita standurile producătorilor, de unde pot alege o gamă foarte variată de produse.

La nici două ore de Galați se află Matca, unul dintre cele mai importante bazine legumicole ale ţării. Poate tocmai de aceea, gălățenii, mai mult decât alți români, ar trebui să cumpere constant din pieţele tradiționale de la producătorii de legume și fructe proaspăt culese şi să încurajeze astfel producția autohtonă. Trebuie avut în vedere şi faptul că produsele românești din piețe sunt de o calitate superioară față de cele de import, în ceea ce privește gustul și savoarea.

Campania #merglapiatadingalati

Asociația Administratorilor de Piețe din România, al cărei membru este și Administrația Piețelor Agroalimentare SA Galaţi, a demarat campania #merglapiata, pentru a-i invita în special pe tineri în piețe, să cumpere de la producătorii de legume și fructe autohtoni. „Ținând cont că tinerii sunt în pas cu tehnologia, le transmitem şi noi invitația de a participa la acest eveniment pentru a vizita standurile, pentru a testa din bunătățile toamnei, dar și pentru a face fotografii cu produsele cumpărate, precizând locația – Piața Centrală – și pentru a le încărca pe profilul personal de Facebook sau Instagram, ori să le trimită pe messenger-ul paginii de Facebook Administratia Pieţelor Agroalimentare S.A. Galaţi însoțite de hashtag-ul #merglapiatadingalati. Cei care vând în piață pot să folosească această etichetă pentru a-şi promova produsele. Trebuie doar să menționeze locul din piaţă unde îi pot găsi cumpărătorii. Acest tip de promovare este prezentat şi pe flyerele care vor fi împărţite publicului în cele trei zile ale evenimentului. Începând cu data de astăzi, 28 septembrie, noi vom aduna postări sub această etichetă și vă invităm și pe dumneavoastră să faceți același lucru”, a spus directorul general al Administraţiei Pieţelor Agroalimentare, Viorica Sandu.

Momentul de neuitat pentru cei aflaţi astăzi în Piața Centrală va fi întâlnirea cu Chef Antonio Passarelli, ei având și posibilitatea să guste din preparatul culinar pregătit în mod special pentru această ediție a Târgului de Toamnă.

Programul Târgului de Toamnă

Vineri, 28 septembrie

- ora  9.30 - Prezentarea evenimentului, de către Paul Buţa;

- Grupul de copii al Grădiniţei cu program prelungit Nr. 30 (grupa mare) pregatit de educatoarele Geanina Ivan şi Diana Stoica;  

- ora 10.00 - Deschiderea oficială, vizitarea expozanţilor;

- Pe scenă vor evolua dansatorii şi taraful Centrului Cultural „Dunărea de Jos”;  

- ora 11.00 - Spectacol culinar prezentat de chef Antonio Passarelli în Hala de legume–fructe, cu degustare;

- Pe scenă, spectacol Laura Lavric;

- ora 12.00 - Evaluarea standurilor şi a calităţii produselor;

- Pe scenă, spectacol Maria Crăciun;

 - ora 13.00 - Muzică ambientală.

Sâmbătă, 29 septembrie

- ora  9.00 - Prezentare făcută de Paul Buţa;

- Ansamblul şi soliştii Centrului Cultural „Dunărea de Jos”;

- ora 11.30 - Moment Teatrul Muzical „Nae Leonard”;

- ora 13.00 - Muzică ambientală;

Duminică, 30 septembrie

- ora  9.00 - Prezentare, Paul Buţa;

- Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos”;

- ora 10.00 - Clasa canto;

- ora 11.00 - Ansamblul şi dansatorii Centrului Cultural „Dunărea de Jos”;

- ora 12.00 - Muzică ambientală;

- ora 13.00 - Închiderea târgului.

(P)

Citit 4653 ori Ultima modificare Vineri, 28 Septembrie 2018 10:30