Zilele Portilor Deschise la Terra Clinique Galați

Zilele Portilor Deschise la Terra Clinique Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În perioada 08-09-10 noiembrie gălățenii sunt asteptați la TERRA CLINIQUE unde pot beneficia de 2 proceduri gratuite la balneofizioterapie.

Terra Clinique este un concept nou în Galați pentru sănătate, armonie și energie.

Pornind de la principiul „nu există boli, există bolnavi”, aici gasiți servicii medicale integrate, adaptate nevoilor individuale, promptitudine şi rapiditate în redobândirea şi menţinerea celui mai preţios bun al omului: SĂNĂTATEA. La Terra Clinique, pacienţii cu afecţiuni neuromotorii pot urma tratamente eficiente cu ajutorul dispozitivelor pentru stimulare electrică funcţională, unice în zonă. În plus, există echipamentele moderne de electroterapie - terapia Shockwave (utilizează undele de șoc pentru tratamentul durerilor cronice ale sitemului musculoscheletal), terapia cu laser scanner (cu efect de biostimulare și antialgic, accelerează regenerarea nervilor și vindecarea rănilor).“Pe partea de balneo-fizioterapie, oferim servicii de hidroterapie cu ajutorul curenților galvanici, cu efect vasodilatator și antiinflamator, folosite în tratamentul artritelor, artrozelor, spondilozelor sau sechelelor post-traumatice. Clinica are și o componentă de kinetoterapie la cele mai înalte standarde”.

Electroterapie folosește semnale electrice care interferă cu fluxul neurotransmițătorilor dureroși către creier. Astfel se modifică mesajul de la nerv către creier. Din punctul de vedere fizioterapeutic, alterarea arcului durerii (nerv – creier – tesut periferic), fie că pacientul prezintă episoade dureroase acute sau cronice, reprezintă o modalitate de tratament crucială unde electroterapia se poate dovedi o resursă importantă acolo unde metodele convenționale de tratament nu sunt la fel de eficiente. De asemenea, electroterapia se  poate folosi în accelerarea procesului de vindecare, acolo unde s-au produs leziuni tisulare.

Terapia Shockwave este o noua tehnologie care utilizează undele de șoc pentru tratamentul durerilor cronice ale sistemului musculoscheletal.Terapia Shockwave are la baza generarea  unei energii foarte intense într-o perioadă foarte scurtă de timp (10 milisec), unda de șoc străbătând astfel țesuturile cu o viteză mai mare decat viteza sunetului.

Terapia cu laser Scanner

Cum funcționează?

Unda de șoc creează o presiune mecanică asupra țesuturilor afectate , ceea ce duce la creșterea permeabilității celulare, crescând asfel microcirculația și metabolismul celular, grăbind asfel vindecarea precum și dizolvarea depunerilor calcare.

Unda de șoc  actionează asupra durerii prin 2 mecanisme hiperstimulare anestezică- când nervii asupra căreia acționează unde de șoc sunt hipestimulați atât de mult încât își scad activitatea, este un efect temporar care apare la prima ședință. Apoi prin stimularea în continuare a nervilor , în urmatoarele ședințe de terapie se trece de pragul limită ,apărând astfel o recalibrare a perceperii senzației de durere.

Terapia cu Laser

Este o terapie relativ nouă, ce a cunoscut o evolutie rapidă în ultimii  ani. Lumina laser, spre deosebire de alte tipuri de lumini utilizate în recuperarea medicală, este moncromă, mult mai intensă, mai concentrată și direcționată. Aceste caracteristici fac ca aplicarea luminii laser să aiba efecte vizibile încă de la primele ședinte de tratament. În recuperarea medicală, terapia laser este benefică pentru că: are efect antialgic, permite relaxarea musculară, stimuleaza circulatia sangvinică locală, stimulează creșterea masei osoase, ajută la vindecarea rănilor și a ligamentelor, îndepărtează durerile minore și spasmele musculare.

Terapia cu laser are efect de biostimulare fiind o metodă eficientă pentru tratarea unei spectre largi de afectiuni.

Indicaţii pentru laser:

  • Efect antialgic
  • Creşterea locală a circulaţiei sangvine
  • Înlăturarea durerilor minore şi a anchilozărilor locale ale muşchilor şi articulaţiilor.
  • Relaxarea musculară.
  • Înlăturarea spasmelor musculare.
  • Accelerarea regenerării nervilor, a creşterii osoase şi a reparării ligamentelor.
  • Vindecarea rănilor

Balneofizioterapie este o practicǎ ce utilizatǎ, ȋncǎ din cele mai vechi timpuri, ca tratament ȋmpotriva a numeroase boli. Apa este solventul cel mai eficient al naturii deoarece transportă o varietate de minerale și substanțe chimice, necesare organismului.

Scopul balneofizioterapiei este de a ajuta la restabilirea circulației și a funcției motorii normale, în cazul ȋn care pacientul suferǎ de o boalǎ care ȋi limiteazǎ aceste funcții sau ȋn caz de accidente sau traumatisme. Balneoterapia urmǎrește redarea sau ameliorarea unor funcții pe care pacientul le-a pierdut sau, ȋn cazul ȋn care acest lucru nu este posibil, adaptarea sau dezvoltarea altor funcții care sǎ compenseze lipsa.

Hidroterapia – Băi curenti galvanici reprezintă cea mai simplă formă de terapie bazată pe curent electric, dar și cea mai veche. procedura de electroterapie, folosită în medicina fizică și recuperatorie. Curentul este aplicat prin intermediul unor electrozi de carbon, care sunt scufundati in cuve pline cu apa. Datorită efectului local activator al circulației sanguine, al stimulării secreției cutanate de histamină, cu efect vasodilatator, dar și datorită efectului antialgic (de micșorare a pragului perceptiei dureroase), băile galvanice își găsesc o largă întrebuințare, în special în tratarea bolilor reumatismale, dar și a tulburărilor de circulație periferică (arterite, maladia Raynaud, etc).

Care sunt beneficiile curenților galvanici

  • Efect puternic antialgic (calmează durerea)
  • Efect antiinflamator (fapt pentru care este indicat în arterite, artroze, spondiloze, sechele posttraumatice, arterite periferice)

    La nivelul electrodului negativ produce o stimulare neuromusculară

  • Efect puternic vasodilatator

Kinetoterapia sau terapia fizică îi ajută pe oamenii de toate vârstele, care au afecțiuni medicale sau leziuni ce le limitează capacitatea de mișcare, să își recapete această funcție.

Kinetoterapia utilizează mișcarea ca terapie, cu rolul de a restabili anumite funcții ale corpului. Kinetoterapeutul folosește mișcarea și masajul pentru a regla dezechilibrul prezent la nivelul organismului.

Prin kinetoterapie sunt stimulate resursele de adaptare ale organismului printr-un stres reprezentat de exercițiul fizic controlat și bine dozat.

Terapia este utilă atât în recuperarea în urma afecțiunilor locomotorii, cât și în tratarea unor afectiuni ale organelor interne, afectiuni neurologice, reumatice, ortopedice, cardiace sau respiratorii și chiar metabolice sau digestive. 

Maderoterapia Este o tehnică care se bazează prin utilizarea unor instrumente din lemn .Considerata o terapie holistica este capabila de a alina si echilibra centrele energetice ale corpului.Dupa doar un tratament fluxul de energie curge in mod natural din nou prin corp, astfel incat bunastarea si relaxarea mentala si spirituala este restabilita.

Terapia Vojta se bazează pe principiul reflexogen în locomoție, ceea ce înseamnă ca terapeutul aplică presiune în anumite zone, pentru a obține reacții motrice (mișcarea ochilor, a procesului de înghițire sau al respirației) din partea organismului. Corpul răspunde prin modele de mișcare înnăscute și astfel, sistemului nervos central i se oferă posibilitatea de a stoca mișcări specifice pe care le va folosi în activitățile de zi cu zi. 

Spectrul efectelor terapiei Vojta

De spectrul larg al efectelor terapiei Vojta, profită pacienţi de toate vârstele cu boli în întregime diferite, ca spre exemplu:

  • pareze cerebrale
  • scolioze ale coloanei vertebrale
  • displazii şi luxaţii ale articulaţiei şoldului

Programari la telefon: 0336 911  sau la adresa clinicii din Str Brăilei, Mazepa (lângă stația Trei Star) .

Mai multe detalii puteți afla și de pe site-ul http://www.terraclinique.ro/ și pe pagina de facebook Terra Clinique.

(P)

Citit 4519 ori Ultima modificare Marți, 06 Noiembrie 2018 12:54