Fenomenul adicției, abordare teoretică și practică. Workshop extraordinary

Fenomenul adicției, abordare teoretică și practică. Workshop extraordinary
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Marți, 27 noiembrie, la ora 11.00, în Sala Senatului Universității ”Danubius”, domnul Psiholog clinician și Psihoterapeut Drd. Florian Miu va prezenta aspecte deosebit de interesante referitoare la patologia adicției.

Workshopul va debuta prin abordarea noțiunilor teoretice specifice unor teme precum:

- Uzul, abuzul și instalarea dependenței;

- Dependența de substanțe. Dependența comportamentală;

- Factori decizionali ai instalării adicției;

- Schimbarea funcționalității creierului în consumul abuziv.

Partea a doua a evenimentului va pune accent pe identificarea consumului abuziv, metodele de prevenție și metodele de tratament.

Keynote Speaker:

Drd. Florian Miu este Psiholog clinician și Psihoterapeut, Președinte al Asociației ”Se poate și altfel”, fondator al Programului Prosalvita.

Cu o experiență în tratarea adictiilor de 8 ani, în 2016 a fondat primul program din zona Galați - Brăila de prevenire şi asistenţă psihologică şi socială a adicțiilor – Prosalvita, în cadrul Asociației ”Se poate și altfel”.

Activitatea pe care o desfășoară se bazează pe un program terapeutic complex, care oferă o alternativa inovatoare la Programul clasic al celor 12 Pasi ai Alcoolici Anonimi, prin perspectiva cognitiv-comportamentală. De asemenea, programul oferă terapie de familie, dependenta fiind o problema care afectează întreaga familie și, de multe ori, apare pe fondul unor probleme familiale.

În planul conștientizării și prevenirii adicției, a organizat și susținut diverse activități de tip workshop cu scop de informare, educare, conştientizare și prevenție în legătură cu riscurile şi consecinţele asociate consumului de droguri și adicțiilor comportamentale, de interes atât psihologilor, elevilor, studenților, părinților, cadrelor didactice cât și publicului larg.

Evenimentul este organizat Asociația ”Se poate și altfel”, Programul Prosalvita Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale – Specializarea Psihologie din cadrul Universității ”Danubius” din Galați.

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

(P)

Citit 2338 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Noiembrie 2018 12:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.