FINALIZAREA PROIECTULUI Dezvoltarea activității societății MONT BLANC CONSTRUCT prin achiziționarea de echipamente profesionale de inginerie și proiectare

FINALIZAREA PROIECTULUI Dezvoltarea activității societății MONT BLANC CONSTRUCT prin achiziționarea de echipamente profesionale de inginerie și proiectare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

S.C. MONT BLANC S.R.L., în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Dezvoltarea activității societății MONT BLANC CONSTRUCT prin achiziționarea de echipamente profesionale de inginerie și proiectare”, cod SMIS 112010, în baza contractului de finanțare nr. 2516/29.06.2018 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est în calitate de Organism Intermediar. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri; Apelul de proiecte 2.1.A/2016.

Perioada de implementare a fost de 24 de luni, între 01.03.2017 și 28.02.2019, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare. 

Obiectivul general urmărit prin proiect a fost dezvoltarea, modernizarea și creșterea productivității activității Mont Blanc Construct SRL, precum și consolidarea poziției firmei pe piață, prin diversificarea gamei de servicii oferite și prin dotarea cu echipamente, în contextul în care concurența este într-o continuă ascensiune.

La nivel local a fost dezvoltată o nouă ramură a economiei în mediul de afaceri, care va avea un impact financiar direct în cadrul bugetului local, au fost dezvoltate servicii noi pentru sectorul de inginerie şi consultanţă tehnică legate de aceasta, iar din punct de vedere al capitalului uman, a fost angajată o persoană, reducând rata șomajului. 

Rezultatele atinse în perioada de referință sunt: 1. Dotarea tehnică a întreprinderii, prin achiziționarea de echipamente noi şi performante, specifice activităţii de proiectare; 2.Atragerea si fidelizarea unor noi clienți prin promovarea serviciilor, ceea ce presupune creșterea veniturilor și a cifrei de afaceri după implementarea investiției, în minim 2 ani, influențând mediul de afaceri local și național de pe piața serviciilor de proiectare și inginerie; 3. Crearea unui loc nou de muncă, ceea ce va duce la scăderea somajului și la creșterea nivelului de calificare din zonă.

Valoarea totală a proiectului este de 484.651,30 lei, din care valoarea totală nerambursabilă este de 384.865,04 lei, contribuția FEDR fiind de 327.135,28 lei.

Date de contact: Municipiul Galați, Str. Pictor Iosif Iser nr. 4

Reprezentant legal: Monica Georgescu, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

(P)

Citit 1248 ori Ultima modificare Luni, 18 Februarie 2019 15:59