Damen dincolo de nave. Invitaţie la teatru

Damen dincolo de nave. Invitaţie la teatru
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

„Teatrul este acolo unde se întâmplă spectacolul”, spunea actorul Marius Manole. Spectacolul de teatru educă, bucură şi relaxează. Teatrul este o artă vie, o transpunere de sentimente ce depăşesc sfera prezentului şi te introduc în sfera imaginarului.

Şantierul Naval Damen Galaţi a lansat către copiii afiliaţi Fundaţiei Familia, Fundaţiei Inimă de Copil şi cei aflaţi într-un centru de plasament local proiectul „Hai la teatru!”. Invitaţia face parte din programul de promovare a valorilor definitorii ale companiei – educaţia - şi a beneficiat de sprijinul actorilor de la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” şi de la Teatrul de Păpuşi „Gulliver”.

Duminica, 5 mai 2019, atât copiii, cât şi adulţii, au onorat invitaţia şi au păşit pragul sălii Teatrului Dramatic, păstrând în suflet copilăria. În scenă au fost puse piesele Cei trei purceluşi şi O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale.

Nimic nu ne poate bucura mai mult decât zâmbetele inocente apărute pe chipurile firave ale copiilor. Plăcerea a fost şi mai mare atunci când am aflat că pentru unii copii era pentru prima dată când priveau o scenă de teatru, dar şi atunci când mulţumirile au venit din partea adolescenţilor ce se pregătesc de Evaluarea Naţională, comedia „O scrisoare pierdută” ajutându-i să înţeleaga mai bine piesa studiată. Şantierul Naval Damen Galaţi încurajează metodele alternative de educaţie, implicit teatrul şi îşi doreşte ca îndemnul „Hai la teatru!” să devină din ce în ce mai actual în rândul tinerilor”, ne mărturiseşte Alina Ghica, reprezentanta Şantierului Naval Damen Galaţi,  coordonator Proiecte Sociale.

Citit 2415 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2019 10:30