Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Galați a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est în calitate de Organism Intermediar, contractul de finanțare nr. 4191 din 23.04.2019 pentru proiectul Modernizare şi Reabilitare Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” Galați, Cod SMIS 120287, depus pentru finanțare în 06.03.2018, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale,  Prioritatea de investiții 10.1 - Investițiile în educație, și  formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv specific 10.1 - Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, Apel de proiecte nr. POR/10/2017/10/10.1b/7regiuni.    

Obiectivul general al proiectului Modernizare şi reabilitare Şcoala gimnazială Mihail Sadoveanu” Galaţi vizează asigurarea accesului, calităţii şi a atractivităţii educaţiei în şcolile din municipiul Galaţi, în scopul creşterii ratei de participare la învăţământul obligatoriu, la reducerea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii, la o rată mai mare de absolvire a învăţământului obligatoriu şi la creşterea ratei de tranziţie spre niveluri superioare de educaţie.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

- modernizarea şi reabilitarea a două clădiri destinate desfăşurării cursurilor şi a sălii de sport;

- reabilitarea terenului de sport;

- refacerea împrejmuirii şcolii.

Implementarea proiectului va contribui la realizarea condiţiilor pentru o educaţie de calitate pentru cei 859 elevi înscrişi precum şi la creşterea gradului de participare în învăţământul obligatoriu.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 11.538.601,01 lei, din care valoare  eligibilă nerambursabilă este 11.211.436,70 lei.

Perioada de implementare a proiectului: 01.05.2017 – 31.07.2020.

Date de contact: Manager proiect – Cristian Capeţis, Director Direcția Dezvoltare Infrastructură și Lucrări Publice, tel.: 0236307706, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

(P)

Citit 825 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2019 00:23

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro