Cristian Dima, președinte ALDE Galați: Călin Popescu-Tăriceanu, candidatul ALDE pentru prezidențiale!

Cristian Dima, președinte ALDE Galați: Călin Popescu-Tăriceanu, candidatul ALDE pentru prezidențiale!
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

În cadrul Delegației Permanente a ALDE s-a luat decizia ca președintele formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, să fie candidatul ALDE pentru alegerile prezidențiale.  

Potrivit liderului ALDE Galați, Cristian Dima, decizia forului ALDE este una firească, având în vedere că „peste 2/3 din susținătorii ALDE - PSD vor un candidat comun al actualei coaliții de guvernare. Din cei care vor candidat comun, 80-90% l-au indicat pe Călin Popescu-Tăriceanu ca fiind acel candidat”. 

Sondajele de opinie susțin afirmația liderului ALDE Galați. Un studiu realizat de CURS arată că președintele ALDE este cel mai bine poziționat dintre toți posibilii contracandidați ai președintelui Klaus Iohannis. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidențiale, Călin Popescu-Tăriceanu se situează pe locul al doilea în preferințele românilor în cadrul unui sondaj realizat de CURS. Președintele ALDE ar obține 21% din voturile românilor, în vreme ce alți candidați din partea coaliției au sub 5%.

Președintele ALDE Galați a precizat că „a existat, într-adevăr, o veche discuție în cadrul coaliției de guvernare împreună cu PSD referitoare la desemnarea unui candidat comun. Acest candidat comun ar fi trebuit să fie desemnat pe baza unor elemente, a unor date obiective, adică rezultatele sondajelor, ale studiilor sociologice. Am argumentat cu cercetări sociologice care este candidatul cu cele mai bune șanse ca, odată intrat în turul II, să mobilizeze voturi atât de pe stânga, cât și de pe centru-dreapta și să echilibreze competiția cu dl Iohannis. Am văzut și noi și partenerii din PSD sondajele de opinie”.

Cristian Dima a precizat că „din ceea ce îmi dau seama, conducerea PSD nu mai are credință că dl Iohannis poate să piardă alegerile prezidențiale și atunci ne propun să mergem pe o variantă prin care acesta să fie sigur că ia al doilea mandat. Ne propun să mergem cu un candidat care să-i fie comod dlui Iohannis. Și aici ne despărțim din punct de vedere al opiniilor!

Candidatura lui Călin Popescu-Tăriceanu reprezintă o șansă pe care România o are pentru a deveni țara pe care ne-o dorim cu toții, un stat prosper și interesat de binele cetățenilor săi”.

(P)

Citit 1861 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iulie 2019 22:14