Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Unitatea Administrativ - Teritorială Municipiul Galați implementează  proiectului cu titlul „ Creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe D din cartierul Micro 13B şi PR3A din cartierul Micro 21 din municipiul Galaţi”, cod MySMIS 117881, finanțat  prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea A – Clădiri rezidențiale.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea îmbunătăţirii eficienţei energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Galați, ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Obiectivul specific al acestui proiect constă în creșterea performanței energetice a celor 101 apartamente ale blocurilor D din cartierul Micro 13 B și PR3A din cartierul Micro 21 ale municipiului Galați, cu efecte favorabile asupra calității mediului ambiental și a sănătății locuitorilor, prin reducerea cu minim 40 % a consumurilor pentru încalzire și scăderea sub 90 kW/m2an a energiei consumate.

În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a blocurilor de locuințe și va crește calitatea vieții locatarilor.

Proiectul, pe lângă rezultatele pozitive directe, generează pe parcursul implementării și după implementare următoarele beneficii:

- îmbunătățirea condițiilor de igienă și confort termic interior;

- reducerea pierderilor de căldură și a consumurilor energetice;

- reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă de consum.

Valoarea totală a proiectului este de 2.019.550,46 lei, din care valoarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională și Bugetul de stat este de 1.123.420,93  lei.

Durata de implementare a proiectului este de 45 luni, respectiv între 07.02.2017 – 31.10.2020.

Prin implementarea proiectului va creşte gradul de confort termic în locuinţele blocurilor PR3A si D  precum şi creşterea suportabilităţii cheltuielilor prin reducerea consumurilor.

Informaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0236307703, Manager proiect – domnul Burtea Ionel,  e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

(P)

Citit 1830 ori Ultima modificare Marți, 30 Iulie 2019 22:17