PNL sprijină ideile cetăţenilor

PNL sprijină ideile cetăţenilor
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Consilierii PNL şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modul în care au fost realizate cheltuielile bugetare pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, în cadrul conferinţei de presă care a avut loc ieri, 30 iulie, la sediul organizaţiei. Conform declaraţiilor acestora, veniturile reduse ale municipiului Galaţi, precum şi dispariţia cu 70 la sută a banilor pentru investiţii, vor conduce oraşul nostru către un colaps încet, dar sigur. Astfel, aceştia au luat hotărârea de a susţine orice iniţiativă care ar putea contribui la stoparea acestui fenomen, şi, în consecinţă, la asigurarea unei dezvoltări locale armonioase, printr-o apropiere cât mai mare de cetăţeni, care să asigure o coerenţă sporită deciziilor luate în acest sens.

“Am încercat şi în trecut să fim aproape de cetăţeni şi ne propunem o şi mai mare implicare în viitor. În acest context, ne dorim să susţinem orice iniţiativă care ar putea contribui la dezvoltarea zonei, atât în cadrul consiliilor locale cât şi al celui judeţean. Concret, sprijinim orice idee vine din zona cetăţenilor simpli, a societăţii civile ori a ONG-urilor. Acest lucru este valabil şi în cazul oricărei formaţiuni politice, lipsite de reprezentare în consiliul local sau judeţean, şi ne referim aici, în primul rând, la reprezentanţii USR. Ne dorim un parteneriat solid pentru consolidarea dreptei la Galaţi,” a declarat Alexandru Şerban, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Galaţi. 

De asemenea, aceştia şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la proiectele aflate pe ordinea de zi a Consiliului local Galaţi, care vizează vânzarea unui sfert de hectar de teren intravilan, la numai o lună distanţă de la promisiunea făcută de către Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi, de a nu acţiona în acest sens.

“Vânzarea terenurilor are mari şanse să se producă din cauza modificării recente a Codului Administrativ. Dacă până la începutul lunii iulie reuşeam să blocăm astfel de decizii pentru că erau necesare minimum 2/3 din voturi, acum ea poate fi decisă cu o majoritate simplă, de 50 la sută plus 1. În aceste condiţii, PSD şi partenerii săi de coaliţie locală, ALDE şi UNPR, au undă verde şi suficiente voturi cât să vândă la bucată Galaţiul. În condiţiile în care banii nu au drept destinaţie dezvoltarea oraşului, este o adevărată crimă la adresa patrimoniului şi a viitorului nostru, lucru cu care PNL nu poate fi de acord, ” a declarat Onuţ Valeriu Atanasiu, vicepreşedinte PNL.

(P)

Citit 2172 ori Ultima modificare Marți, 30 Iulie 2019 22:24