La Galaţi, a doua piață din ţară unde se poate plăti cu cardul

La Galaţi, a doua piață din ţară unde se poate plăti cu cardul
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Comerţul la tarabele din Piaţa Centrală face paşi constanţi spre standardele europene. Începând de ieri, gălăţenii care merg în cea mai mare piaţă a Galaţiului pot achita marfa cumpărată nu numai cu bani în mână, ci şi cu cardul. Acest lucru este posibil datorită unui parteneriat dezvoltat de Mastercard şi Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR), împreună cu Patria Bank.

Este demn de subliniat faptul că Galaţiul este abia al doilea oraş din ţară în care se poate face piaţa şi cu cardul, după Sibiu. Iar în Sibiu, demersul a prins: dacă la început au fost 30 de comercianţi care acceptau acest mod de plată, acum sunt 60. În Piaţa Centrală din Galaţi, există pentru început circa 20-21 de producători agricoli care au acceptat să aibă şi POS-uri pentru clienţii care doresc să achite cu cardul. Cei mai mulţi dintre ei pot fi găsiţi la tarabele producătorilor din spatele halei mari acoperite, dar şi la raionul de lactate din interior.

Această iniţiativă îşi doreşte să încurajeze consumul de produse de la producătorii locali şi să-i „scoată” pe români din supermarketuri, încurajându-i să mănânce mai sănătos şi să adopte un stil de viață care include o alimentație bogată în fructe, salate și legume proaspete, cât mai puţin tratate.

(P)

Citit 4331 ori Ultima modificare Joi, 19 Septembrie 2019 19:46