Circa 70.000 de gălățeni au semnat pentru Klaus Iohannis

Circa 70.000 de gălățeni au semnat pentru Klaus Iohannis
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Aproximativ 70.000 de semnături au fost strânse în judeţul Galaţi pentru susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis la funcţia de preşedinte al României, în campania desfăşurată de PNL Galaţi. Rezultatul îmbucurător a fost anunţat de către liderul grupului consilierilor locali PNL, Onuţ Valeriu Atanasiu şi vicepreşedinta Biroului Politic Local al PNL, Marta-Iozefina Bencze, într-o conferinţă de presă, care a avut loc ieri, 20 septembrie, la sediul formaţiunii politice.

“Dorim să vă informăm că în data de 15 septembrie s-a încheiat cu succes campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis. În judeţul Galaţi, aproximativ 70.000 de persoane au semnat pentru susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis, pentru funcţia de preşedinte al României. Le mulţumim tuturor celor care au decis să sprijine acest demers şi le mulţumim tuturor celor care au decis să se implice direct. Ca partid, am dovedit încă o dată că ne putem mobiliza bine, că putem fi uniţi şi putem lucra extrem de eficient”, a ţinut să-şi arate recunoştinţa Marta Bencze.

Unde sunt bursele elevilor gălăţeni?

Conform vicepreşedintelui Onuţ Atanasiu, numărul mare al voturilor denotă, de fapt, dorinţa gălăţenilor de a trăi într-un oraş sigur şi civilizat, care să se ridice la nivelul celorlalte municipii din ţară. Un oraş în care sistemul de învăţământ să fie prioritar, şi, în consecinţă, instituţiile de învăţământ să fie sprijinite financiar de către autorităţile competente, în vederea unor investiţii menite să le asigure elevilor un mediu proprice dezvoltării lor educaţionale. De asemenea, răsplătirea rezultatelor bune la învăţătură, prin alocarea burselor aferente, ar trebui să rămână o datorie de netăgătuit, şi nu o decizie la voia întâmplării.

“Dacă şcoala a început la 9 septembrie, cu şantiere, cu elevi care nu au primit manualele şcolare, cu clase unde, practic, nu s-a făcut nicio reparaţie şi nicio igienizare, spre deosebire de alţi ani, nici bursele nu au mai fost plătite. Acesta ar fi subiectul despre care aş vrea să vă vorbesc, să vă spun că atunci când s-a votat bugetul în luna aprilie, a fost alocată suma de 2,3 milioane de lei. Banii respectivi, fie nu au ajuns, fie au fost intenţionat puşi atât de puţini pentru bursele elevilor, pentru că ele nu au fost plătite decât până în luna aprilie. Din luna aprilie, elevii gălăţeni nu au mai primit burse. De aceea cred că, în următoarea şedinţă de Consiliu Local, este imperios necesară alocarea sumelor şi plata către elevi a burselor,” a declarat Onuţ Atanasiu.

(P)

Citit 2845 ori Ultima modificare Vineri, 20 Septembrie 2019 17:36