Ținute cu stil pentru sezonul rece 2019-2020

Ținute cu stil pentru sezonul rece 2019-2020
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fantezia designer-ilor vestimentari înflorește și în sezonul rece. Iar tendințele prezente pe podiumurile internaționale de modă sunt relevante în această direcție. Ne referim astăzi la bluze și încălțăminte – în ce culori, texturi sau formă ne alegem elementele care ne alcătuiesc următoarele ținute favorite.

Oversize și monocromie. Dar nu oricum!

În toamna-iarna 2019-2020 rămâne prezent trend-ul oversize, deci fashionistelor nu trebuie să le lipsească din colectia de bluze de dama. Acest trend se caracterizează prin umeri dramatici sau mâneci bogate, din materiale fluide, care amintesc de burghezia franceză. O astfel de bluză nu are cum să treacă neobservată și scot din anonimat ținute office sau ținute elegante, de seară.

Spre deosebire de anii anteriori, când bluza putea (și chiar era recomandat) să contrasteze cromatic cu ansamblul ținutei, în acest sezon designerii decid că a fi actual înseamnă monocromie. Cu alte cuvinte, un pantalon ocru poate fi opțiunea perfectă, atâta timp cât este împreună cu o bluză într-o nuanță asemănătoare – nu identică!

A fi contemporan

Chiar dacă spunem monocromie, iată că pentru 2019-2020 nu ne referim la alb și negru. Fie vorba între noi, clasicul all black sau all white nu pot ieși vreodată din actualitate, dar pentru cei interesați de tendințe, monocrom înseamnă acum ținute în întregime roz fucsia, albastru electric, kaki și orice altă culoare puternică la care vă puteți gândi.

Nu alăturați tăieturi excentrice în partea de sus de ținutei de lucruri la fel de șocante vizual în partea de jos. Efectul este obositor și denotă un stil încărcat și lipsit de lejeritate (adică ce poate fi mai puțin de dorit în modă). Un singur element contemporan este suficient într-o ținută pentru a face o declarație clară: sunt actuală și nu mă tem de asta!

Ghete sau botine?

Ceea ce purtăm în picioare spune totul despre capacitatea noastră de a absorbi stilul contemporan. Această toamnă interpretează încălțămintea în moduri radicale: ne place ori o pereche de ghete de dama de piele fină, cu talpă pronunțată, foarte prezentă și dând caracter ținutei, ori botinele cu vârf pătrățos, toc structurat, capabile să dea prospețime și sentimentul de actual întregului ansamblu vestimentar.

Mai mult ca oricând contează aspectul funcțional al încălțămintei purtate. Eleganța, materialele prețioase – piele întoarsă, catifea – sunt doar modul subtil prin care designer-ii întregesc outfit-ul, fiind o prelungire logică a acestuia și făcând ca forțările stilistice sau detalii excesive legate de accesorizare să nu fie necesare.

Deși este extrem de tentant, nu purtați în exces botina albă, cu toc cui, aflată acum periculos de mult în tendințe. Dacă nu din alt motiv, măcar pentru a nu vă uniformiza cu strada și cu celelalte multe femei care aleg acest trend. Când un trend este în măsură să acapareze atât de mult încât să îl regăsim la tot pasul, cel mai simplu lucru ar fi să contrabalansăm cu o opțiune originală – ghete cu aspect army, purtate cu materiale delicate, capabile de mișcare. Nimic lucios (total învechit), nimic anunțând teme sociale, doar armonie stilistică.

Evident, dincolo de tendințe, vorbim despre faptul că îmbrăcămintea ne reflectă pe noi, ca identitate, ca stare de moment. Suntem după cum ne interpretăm a fi, iar stilul personal – spre deosebire de tendințele modei – rămâne etern.

(P)

Citit 5429 ori Ultima modificare Joi, 17 Octombrie 2019 18:34