Medicul Dumitru Isfan va deschide lista candidaților PMP pentru Consiliul Județean Galați, la alegerile locale din 2020

Medicul Dumitru Isfan va deschide lista candidaților PMP pentru Consiliul Județean Galați, la alegerile locale din 2020
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

În urmă cu doar cateva zile, filiala locală a Partidului Mişcarea Populară a anunţat că va deschide lista candidaţilor Consiliului Judeţean Galaţi, cu un doctor, o personalitate cunoscută, nu numai prin părţile locului, ci şi la nivel naţional şi internaţional.

Dumitru Isfan, specialist în chirurgie toracică, îşi desfaşoară activitatea ca şef de secţie  la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfantul Apostol Andrei”.  A salvat sute de vieţi, înţelegând, încă de la început, că decizia de a deveni  medic concentrează o responsabilitate enormă, aceea de a fi un profesionist, fără a omite să fie OM, cu tot ce presupune el:  energie, voinţă, concentrare, pasiune, empatie, emoţie, compasiune pentru pacientul aflat în suferinţă, putere, reuşită. 

Cu un CV impresionant şi o viaţă de om în slujba oamenilor, a pacienţilor pe care i-a înţeles, tratat şi vindecat, Isfan nu s-a dat în laturi  să-şi asume responsabilităţi în cele mai importante foruri,  unde se iau decizii pentru îmbunătăţirea actului medical (în prezent, este membru al Colegiului Medicilor, al Comisiei de Litigii Galaţi, dar si membru în Comisia de Specialitate (Chirurgie Toracică) a Ministerului Sănăţii din România. 

“Eu nu cunosc altă realitate, în afara celei la care să îmi pot raporta principiile. În toată cariera mea, am fost responsabil, mi-am asumat fiecare gest, fiecare cuvânt, fiecare acţiune dedicate pacienţilor mei, indiferent de cine ar fi fost ei, ce nume ar fi purtat, ce statut social ar fi avut. În chirurgie, nu e cale de mijloc: eşti bun ţn toate cazurile sau nu. Trebuie să ştii să-ţi foloseşti întreaga  pregătire pentru a trata şi vindeca suferinţa omului care-şi pune toată speranţa în tine. La fel ar trebui să fie şi în politică. Mandria şi aroganţa sunt periculoase. Simţul datoriei ar trebui să primeze. Un doctor respectabil se obligă să-şi  respecte jurământul pentru a salva vieţi. Un politician bun, la rându-i, trebuie să cunoască problemele comunităţii, sa le înţeleagă, să le îndrepte, să dea acel suflu prin care  ea să prindă viaţă, să evolueze; să faci tot ce ştii şi poţi pentru ca ea să fie bine. Deşi la o primă vedere, poate părea bizar, îmi permit să spun că medicina şi politica au un punct comun: ambele trebuie să aibă în grijă, omul, implicit, nevoile sale.  Până nu demult, am ales să stau deoparte de tumultul vieţii politice, dedicându-mă trup şi suflet profesiei mele. În tot acest timp, am urmărit, ca un simplu cetatean, cum colţul acesta de ţară numit Galaţi se sufocă, se stinge încet-încet, parcă fără cale de reabilitare. Galaţiul sărăceşte văzând cu ochii. Se scufundă într-o negură periculoasă. E vlăguit, astenic. Parcă trage să moară. Şi mi-am zis că poate e un moment bun ca profesioniştii, oamenii care s-au remarcat în domeniile  lor de activitate, să pună umărul pentru a schimba faţa înnegrită, tristă a acestor locuri, unde ne ducem traiul cel de toate zilele, alături de familiile noastre. Ştiu că nu e uşor şi mai ştiu că nu toată lumea priveşte cu ochi buni intrarea mea în politică. Eu nu mă tem de provocări. Sunt un om curat, pe picioarele mele. Noul pas făcut alături de Cătălin Cristache şi echipa PMP Galaţi mă bucură şi îmi dă speranţa că vom reuşi să îndreptăm lucrurile înspre bine. E greu, dar nu imposibil. Abia aştept să trec la treabă”, a declarat acesta.

La rândul său, Cătălin Cristache, liderul PMP Galaţi, a salutat alegerea lui Dumitru Isfan de a i se alătura în cea mai aprigă luptă pe care o duce împotriva PSD: “A venit vremea ca profesioniştii  de elită să aibă un cuvânt de spus în politica locală. Există oameni care acced în forurile administrative decizionale, fără a avea niste calităţi în acest sens, ci doar pentru că şeful de partid şi acoliţii lui îi apreciază, în general, pentru servilism şi lipsa de reacţie personală. Genul acesta de aleşi trebuie să dispară. Cu oameni ce au o pregătire adecvată, incontestabilă, în domeniile lor de activitate, lucrurile s-ar misca altfel şi la Galaţi. Aceştia sunt nemanipulabili, au coloană, au experienţă profesională  şi au minte pe care ştiu să o folosească. Nu se lasă dresaţi ca la circ şi nu fac compromisuri de dragul păpuşarului din spate, dansând dupa cum li se dictează.

Eu sunt onorat şi bucuros ca, de acum încolo, să am alături, un mare om, o personalitate ca Dumitru Isfan, cel care va deschide lista candidaţilor PMP Galaţi pentru Consiliul Judeţean, la următoarele alegeri locale.”

(P)

Citit 4529 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Decembrie 2019 09:52