Galațiul încheie anul 2019 în fruntea voleiului masculin românesc

Galațiul încheie anul 2019 în fruntea voleiului masculin românesc
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Am ajuns la jumătatea Campionatului Național de Volei masculin, iar Arcada Galați este pe primul loc, acolo unde va sta cel puțin până la jumătatea lui ianuarie 2020.

În luna mai 2019, Arcada Galați reușea o performanță extraordinară, câștigând primul titlu din istorie. Era pentru prima dată când o echipă din regiune reușea acest lucru. Performanța a fost anunțată de parcursul bun din ultimele 3 sezoane. Dacă în 2016 și 2017 a terminat sezonul pe locul al treilea, în 2018 reușea să încheie pe a doua poziție, iar un an mai târziu se încununa campioană. Alegerea de a-l aduce pe bancă pe Sergiu Stancu a fost una inspirată.

Devenită una dintre echipele cele mai bune din voleiul masculin românesc, Arcada Galați este liderul Ligii Naționale. Echipa antrenată de Sergiu Stancu va termina 2019 pe prima poziție, deoarece campionatul României s-a întrerupt pentru vacanța de iarnă (aproximativ o lună), urmând a fi reluat pe data 11 ianuarie, când are loc prima etapă din retur. Arcada va juca atunci pe terenul Gloriei Buzău, a cincea clasată.

Etapa a X-a din Divizia A1 la volei masculin:

  • Gloria Buzău - Arcada Galați
  • Știința Baia Mare - Craiova
  • Universitatea Cluj - Dinamo București
  • Unirea Dej - Câmpia Turzii
  • Zalău - Timișoara

Deocamdată, bătălia pentru șefie se dă între Arcada Galați și Dinamo București. De asemenea, bucureștenii sunt singurii care au reușit în acest sezon să o învingă pe campioana României. Pe 9 noiembrie, la București, Dinamo a trecut cu 3-0 de gălățeni (25-19, 25-23, 25-23). A fost o revanșă pe care dinamoviștii au luat-o după ce Arcada i-a învins în Supercupa României. Acela a fost și un meci special, pentru că se disputa între două etape de Liga Campionilor. Restul de opt întâlniri au fost victorii la zero sau cu cel mult un set pierdut.

Clasamentul Ligii Naționale

  1. Arcada Galați - 24 puncte
  2. Dinamo București - 23 puncte
  3. Zalău - 20
  4. Craiova - 18
  5. Gloria Buzău - 16
  6. Unirea Dej - 16
  7. Universitatea Cluj - 8
  8. Știința Baia Mare - 6
  9. Timișoara - 3
  10. Câmpia Turzii - 1

Eliminată din Liga Campionilor, Arcada Galați este favorită clară în Cupa României

Luna trecută, Arcada Galați a pierdut calificarea între cele mai bune echipe ale Europei, fiind eliminată de Vojvodina Novi Sad, în turul al doilea al Ligii Campionilor la volei masculin. Ambele formații s-au impus pe propriul teren, iar pentru departajare a fost nevoie de un „set de aur”, set câștigat în cele din urmă de Vojvodina cu scorul de 15-11. Astfel, Arcada a mers mai departe în CEV Cup, acolo unde este aproape de optimi.

Arcada Galați este principala favorită la câștigarea Cupei României. Conform portalurilor dedicate pariorilor ce oferă ponturi, avancronici, dar și popularele rubrici Cota 2 sau Biletul Zilei, gălățenii au cota 1.70 pentru a ridica trofeul, fiind urmați de CS Dinamo București, CSMU Craiova și ACS Volei Municipal Zalău, toate cele trei formații cu aceeași cotă, 4.50. Dinamo București a câștigat ediția anterioară a Cupei României, după ce a învins-o cu 3-1 (26-28, 25-20, 25-18, 26-24) chiar pe formația din Galați.

Galați este un oraș cu echipe în primele ligi atât din campionatul masculin, cât și în cel feminin. Belor Galați reprezintă orașul de pe malul Dunării la cel mai înalt nivel, în Liga Naționala feminină. Echipa este pe locul al cincilea, cu 16 puncte, având un avantaj liniștitor în vederea calificării în play-off.

P

Citit 2527 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Decembrie 2019 12:30