Lansarea proiectului ”Consolidare și transformare imobil situat pe strada Mihai Bravu, nr.1 în unitate de servicii sociale pentru persoane vârstnice și refacerea gardului de împrejmuire a incintei”

Lansarea proiectului ”Consolidare și transformare imobil situat pe strada Mihai Bravu, nr.1 în unitate de servicii sociale pentru persoane vârstnice și refacerea gardului de împrejmuire a incintei”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ DIN GALATI, în calitate de Beneficiar,  implementează proiectul „CONSOLIDARE SI TRANSFORMARE IMOBIL SITUAT PE STRADA MIHAI BRAVU, NR.1 IN UNITATE DE SERVICII SOCIALE PENTRU PERSOANE VARSTNICE (FARA COMPONENTA REZIDENTIALA) SI REFACEREA GARDULUI DE IMPREJMUIRE A INCINTEI ”, cod MySMIS 127497 , finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8: ”Dezvoltarea infrastructurii de sanatate si sociale”, Prioritatea de investiţii 8.3/A/1 : “Grup vulnerabil persoane varstnice”.

Valoarea totală a proiectului este de 4.390.599,83   lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de  4.302.787,83  lei.

Obiectivul general al proiectului il constituie consolidarea si transformarea imobilului situat pe strada Mihai Bravu, nr.1 in Unitate de servicii sociale pentru persoane varstnice (fara componenta rezidentiala) si refacerea gardului de imprejmuire a incintei si acordarea de servicii sociale unui numar de 600 persoane pana la sfarsitul anului 2023 constand in acordarea unei mese calde/reci si participarea a 150 persoane varstnice la diverse activitati in cadrul atelierelor infiintate. In cadrul proiectului va fi infiintata o Unitate de servicii sociale pentru varstnici-fara componenta rezidentiala, care va cuprinde o cantina sociala unde grupul tinta va beneficia de masa calda/rece si un centru de zi care cuprinde 3 ateliere in care grupul tinta va participa la diferite activitati.

Obiective specifice:                                                  

  1. Obiectivul specific nr. 1 - Infiintarea Unitatii de servicii sociale pentru persoane varstnice (fara componenta rezidentiala) ca urmare a consolidarii si transformarii imobilului situat pe strada Mihai Bravu, nr.1 si refacerea gardului de imprejmuire a incintei.
  2. Obiectivul specific nr. 2-Asigurarea unei mese calde/reci pe zi persoanelor varstnice.
  3. Obiectivul specific nr. 3 - Participarea persoanelor varstnice la activitatile desfasurate in cadrul Centrului de zi. Centru de zi va cuprinde 3 ateliere in care grupul tinta va participa la diferite activitati si anume:

-atelier initiere si comunicare IT, in cadrul caruia, pana la sfarsitul anului 2023 sa participe cel putin 50 persoane la cursuri de initiere in folosirea calculatorului, sa foloseasca diverse canale de informare si sa utilizeze programe de comunicare on-line(skype, facebook).

-atelier de datini strabune in cadrul caruia 50 persoane apartinand grupului tinta vor participa activ la organizarea unor spectacole in scop caritabil, vor participa la repetitii, sunt asteptati cu propuneri si sugestii.

 -atelierul de mestesuguri populare care va oferi ocazia pentru 50 persoane varstnice apartinand grupului tinta sa se implice in organizarea unor expozitii in care vor fi expuse produse traditionale fabricate de ei.

Durata de implementare a proiectului este de 71 luni:  respectiv de  la data 01.02.2017 până la data 31.12.2022.

Informaţii suplimentare despre proiect se pot obţine la:

Manager proiect – Dumea Cristian,  tel.: +40 236 413394

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

(P)

Citit 5117 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Februarie 2020 16:07